El CAP dels Pinetons i la Deixalleria reobren les seves portes amb restriccions

Els dos equipaments estan en funcionament des de dilluns si bé l’ICS recomana trucar al CAP o accedir-hi telemàticament abans de la visita presencial i l’obertura de la deixalleria, en horari restringit, és de moment exclusiu per a ús industrial i per autònoms 

El Centre d’Atenció Primària dels Pinetons, que el dia 6 d’abril es va tancar al públic per reforçar el personal sanitari de l’hospital temporal de Sabadell, ha reobert aquest dilluns les seves portes i els usuaris es poden visitar en horari habitual, de 8 a 20 hores. Aquesta mateixa setmana, el servei municipal de deixalleria també ha recuperat l’activitat si bé, fins a nou avís, només es recull deixalles industrials i d’autònoms.
L’àrea Metropolitana Nord de Barcelona de l’Institut Català de la Salut (ICS) va decidir reobrir el CAP Els Pinetons, que des d’aquest dilluns funciona de 8 a 20 h. Des de l’ICS però, aconsellen contactar amb el centre telemàticament o per telèfon, abans de dirigir-s’hi presencialment. D’aquesta manera es pot oferir atenció sanitària amb més seguretat, davant la situació actual causada pel coronavirus SARS-CoV-2.. L’ICS ha habilitat diverses opcions per contactar amb el centre: L’opció més recomanable segons l’organisme públic de salut és accedir a la programació de visites a través del seu web. La pàgina permet a l’usuari fer una explicació general del que necessita, perquè el personal d’atenció primària gestioni la petició i contacti amb els pacients.
També es pot trucar al telèfon 93 728 44 44, des d’on es donarà una resposta adequada a cada cas, ja sigui indicant que es dirigeixi presencialment al centre o, si es pot, resoldre la consulta sense haver de desplaçar-se al CAP.

L’Ajuntament de Ripollet ha restablert parcialment el servei de la deixalleria, que funciona des d’aquest dilluns només per petits industrials i comerços, però no per a persones particulars. L’equipament de la carretera de Santiga es va tancar al públic al març per la crisi sanitària del coronavirus. A partir d’aquesta setmana recupera l’activitat en horari reduït d’atenció al públic, de 9.30 a 13.30 hores i exclusivament per a industrials i autònoms. Des del consistori expliquen que la decisió de reobrir s’ha pres arran de la previsió que alguns sectors no essencials hagin tornat a la feina amb la reducció de les mesures de confinament decretades per l’Estat i la previsible necessitat de gestió dels residus d’aquestes empreses i negocis que es troben en actiu. La reobertura de les instaŀlacions s’ha realitzat complint amb les normes sanitàries decretades per la Conselleria de Salut contra la Covid-19, segons ha explicat el consistori.
A partir d’avui, dimecres, el consistori ha anunciat que habilita de nou el servei de deixalleria mòbil. L’horari serà més restringit que l’habitual i es limitarà a tres parades al barri de Can Mas i al Pont Vell. Podeu consultar els horaris i la ubicació de les parades al quadre adjunt.
Pel que fa als tipus de residus, les persones particulars poden portar a la deixalleria mòbil des d’aparells d’informàtica i petits electrodomèstics a restes de cosmètica o de productes de neteja pel seu tractament i gestió. Els tipus de residus admesos són: Aparells informàtics i de telefonia; bateries de cotxe; bombones de gas (fins a 5 kg); cables (elèctrics); càpsules (de dosi única) d’alumini i de plàstic; cartutxos de tinta i tòners; CD i DVD; ferralla i metalls (cassoles, cafeteres...); Filtres de vehicles; fluorescents i bombetes; monitors i pantalles; olis de cuina; olis de motor; petits aparells elèctrics i electrònics; piles i acumuladors; pintures, vernissos i dissolvents; plàstic dur (caixes de fruita, galledes...); Pneumàtics petits; productes químics de neteja, de jardineria o de cosmètica; radiografies, i roba i calçat

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C