Ripollet talla vies al trànsit per guanyar espai de passeig

vianants vianants

Els talls es fan en cap de setmana al vial del riu Ripoll i al camí de la Serra, zones que registren més afluència de persones i se sumen als espais per a vianants en cap de setmana del carrer Torrent Tortuguer i Rambla de Sant Jordi

Poc a poc, per fases i amb franjes horaries els carrers de Ripollet comencen a omplir-se de gent. Una setmana després d’iniciar-se la fase 0 de la desescalada, que ha permès passejar i fer exercici, sumant-se a les sortides a l’aire lliure amb infants i amb mascotes, Ripollet ha tallat al trànsit dues noves vies per garantir que vianants i esportistes puguin moure’s amb seguretat durant el cap de setmana.


L’Ajuntament de Ripollet va decidir els canvis de mobilitat — que se sumen als talls habituals del carrer de Tortuguer i Rambla de Sant Jordi- per evitar aglomeracions i algunes situacions viscudes el primer cap de setmana de maig, quan va entrar en vigor la fase 0. Dissabte passat es va tallar a la circulació el vial del riu Ripoll i el Camí de la Serra, des de les 8 del matí de dissabte fins a les 23 hores de diumenge. La iniciativa ha estat valorada com un èxit per alguns dels passejants.
El camí de la Serra es cedeix a vianants en la seva totalitat, des de la rotonda de l’Av. de Maria Torras. El vial del riu Ripoll és tallarà des de la rotonda de la carretera de Santiga fins al carrer del riu.


En determinades hores, els vehicles a motor tampoc poden circular pel carrer de Torrent Tortuguer i per la Rambla de Sant Jordi, dues vies que habitualment ja es tancaven al trànsit en caps de setmana. El carrer de Torrent Tortuguer és exclusiu per a vianants de les 10 hores de dissabte fins a les 22 hores de diumenge i la Rambla de Sant Jordi, els diumenge de 10 a 22 hores.A partir de l’1 de juny, el tall de la Rambla adoptarà l’horari d’estiu i estarà tancat a la circulació de les 17 hores de dissabte fins les 22 hores de diumenge. 


El govern ha justificat els nous talls perquè sónles zones on s’ha detectat més afluència de persones des del dia 2 de maig, quan es va permetre el passeig. L’objectiu és “donar prioritat als vianants i ciclistes durant el cap de setmana”. El tall i la vigilància estan coordinats per la Policia Loca amb la col·laboració de Protecció Civil, enfortida des de l’inici d’aquesta situació excepcional. — RAD

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C