La taula del pla de xoc es reunirà aquest dijous per primera vegada

Junta coronavirus Junta coronavirus

El Govern ha presentat en Junta de Portaveus un document amb les bases per a la reparació i recuperació de la crisi social i econòmica generada pel coronavirus.

La pactada taula per dissenyar un pla de xoc ripolletenc a la crisi del coronavirus comença el seu periple demà dijous, amb la constitució d’aquest grup de treball i la primera trobada dels seus representants.
Divendres passat, l’alcalde Ripollet José M. Osuna va presentar en Junta de Portaveus les Bases per a la reparació i recuperació social i econòmica. El document elaborat pel govern municipal defineix el que considera que hauria de ser l’estructura del pla de xoc i que caldrà ampliar i definir a la taula de treball que es constituirà aquest dijous amb la participació dels portaveus dels sis grups municipals, tècnics de l’ajuntament,i representants dels diferents agents econòmics, empresarials, comercials, socials i culturals del municipi.
Els sis grups municipals del ple de Ripollet van impulsar una declaració institucional conjunta en el primer ple municipal celebrat via telemàtica, el dijous 30 d’abril, en què, entre altres compromisos, s’acordava constituir aquesta taula de pla de xoc amb representació política i social. La taula s’encarregarà de dissenyar les mesures per superar a Ripollet la crisi social i econòmica causada per la primera emergència sanitària global.

Mesures urgents i a llarg termini: transformació del model de desenvolupament del municipi
Les bases elaborades pel govern apunten algunes mesures urgents en relació amb els ajuts i serveis municipals a les persones i al teixit productiu de la ciutat. Però també defineixen propostes a llarg termini, encaminades a un nou model de desenvolupament de la ciutat, basat en la democràcia econòmica i la justícia social i ambiental.
El document també recull la voluntat de rendir un homenatge i reconeixement a les víctimes de la Covid-19 i a l’esforç coŀlectiu dels treballadors i treballadores durant el confinament.
Pel que fa a l’estructura de la taula del pla de xoc, el document governamental proposa la creació de tres subcomissions de treball enfocades a drets socials, desenvolupament econòmic i desenvolupament comunitari..En la primera reunió, està previst que el govern concreti les seves propostes i que cada grup municipal, n’aporti de noves.
En la junta de portaveus del divendres 15 de maig, l’equip de govern també ha explicat les mesures municipals preses durant l’inici de la crisi sanitària o a punt d’entrar en vigor en els àmbits de serveis socials, habitatge, educació i l’hostaleria. En la modificació de crèdits de 2’.5 M d’euros aprovada al ple d’abril, 900.000 euros corresponien a despeses destinades a la gestió de la crisi sanitària.
Els 900.000 euros s’han destina a sufragar partides noves com la de servei d’àpats a domicili per a persones malaltes o de risc; un nou contracte de servei de neteja i desinfecció viària per la Covid-19, per tal de desinfectar totes les voreres de Ripollet i l’entorn d’establiments i serveis oberts, entre altres. Amb aquest import es cobreix majoritàriament l’increment de partides existents, com ara la de prevenció de riscos laborals per a la compra d’EPIs, la d’ajuts econòmics i per habitatge i la d’ajuts econòmics a petites empreses i autònoms. Les més voluminoses han estat la del Servei d’Atenció al Domicili i la de plans d’ocupació locals, amb 300.000 i 325.000 euros respectivament.

Pla pel restabliment de serveis municipals quan Ripollet entri a la fase 1
Durant la reunió virtual de la junta de portaveus de divendres passat el govern va detallar el Pla de restabliment de serveis municipals, que es posarà en marxa quan Ripollet entri a la Fase 1 de desescalada.
Al punt de precs i preguntes, l’alcalde ha contestat a una pregunta del PSC sobre la Festa Major, que es contempla tots els escenaris possibles en la tasca de la Comissió i el govern es dona fins a finals de maig per a prendre una decisió. Sobre els casals d’estiu, el regidor d’Educació, Oriol Mor, va explicar que la intenció de l’Ajuntament és portar-los a terme, en cas que Ripollet entri a la fase 3. Es treballarà com fer-ho, juntament amb la comissió d’educació en el lleure i d’acord a les directrius de la Generalitat de Catalunya publicades la setmana passada.

-RAD

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C