Noticies de la ciutat de Ripollet

Ripollet reparteix 15.000 mascaretes en una setmana per conscienciar de la importància del seu ús

S’estan distribuint per tots els barris del mnicipi fins aquest divendres

El Departament de Salut de l’Ajuntament de Ripollet ha organitzat una campanya de distribució de mascaretes amb l’objectiu d’informar i conscienciar a la població de la importància del seu ús en aquests moments de desescalada. La distribució d’un total de 15.000 mascaretes es realitza a tots els barris de Ripollet, a càrrec de personal municipal, El primer dia de la campanya de distribució, iniciada dilluns de la setmana passada,dos parelles de treballadors de la plantilla municipal van repartir 500 unitats de mascaretes quirúrgiques per a adults i 100 per a infants a la zona de Pont Vell-Can Tiana.


Les mascaretes es continuen repartint de 9 a 12 i de 18 a 20 h fins aquest divendres en diferents barris. Durant el cap de setmana passat es van instal·lar tres punts fixes de distribució a la zona del vial del riu Ripoll, al camí de la Serra i al parc dels Pinetons, amb carpes durant el matí

Ús obligatori de mascareta
Des del dimecres 21 de maig és obligatori portar mascareta, sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat de 2 metres: a la via pública; en espais a l’aire lliure (parcs, per exemple); en espais tancats d’ús públic o que estiguin oberts al públic (botigues, per exemple).
En aquestes circumpstàncies la mascareta es obligatoria a partir dels 6 anys d’edat..
No és obligatòria en menors de 6 anys; persones amb dificultats respiratòries; persones amb discapacitat o depenents; activitats incompatibles, com menjar o beure.o per causa de força major o situació de necessitat.
Des del 4 de maig és obligatori portar mascareta al transport públic (autobús, ferrocarril, aeri i marítim); així com a l’interior de vehicles en què hi viatgin persones que no conviuen.


La mascareta recomanada és la higiènica o quirúrgica. El preu de les mascaretes quirúrgiques està regulat des del 24 d’abril i no poden costar més de 96 cèntims la unitat..
D’altra banda, el 15 d’abril passat, voluntaris de Creu Roja van distribuir mascaretes proporcionades per la Generalitat de Catalunya entre les persones usuàries del transport públic de Ripollet Les mascaretes es van repartir a les parades de l’autobús malgrat que inicialment, s’havia previst distribuir només en ciutats amb servei ferroviari. L’alcalde Osuna va agrair la col·laboració de Creu Roja .—RAD

  • Publicat a Ciutat

Ripollet canceŀla la Festa Major al no poder garantir les condicions de seguretat

La comissió de Festa Major ha posat a disposició de la Taula de Xoc la feina de programació feta i els demana que reinventin l’oferta d’activitats d’estiu per adaptar propostes i incloureu-les en una futura programació cultural d’estiu.

L’agost de 2020 no se celebrarà la Festa Major de Ripollet al no poder-se garantir les condicions sanitàries i de seguretat segons es desprèn del comunicat que la Comissió de Festa Major ha enviat a les entitats locals . El que fins fa poc era l’opció més probable es va oficialitzar dimecres passat, quan el regidor de cultura i president de la Comissió de Festa Major, Oriol Mor, va proposar a la comissió suspendre l’aprovació definitiva del programa festiu Després d’una llarga reunió virtual, es decidia finalment canceŀlar l’edició actual de la festa de Ripollet, que estava prevista celebrar del 28 al 31 d’agost.
Durant les últimes setmanes, consistoris veïns com Montcada i Reixac havien optat per decisions semblants i, a Ripollet, líders del PSC i ERC s’havien mostrat favorables a aquesta possibilitat. En declaracions a Ripollet al dia, el mateix regidor de Cultura, Oriol Mor, considerava improbable la seva celebració i descartava un format virtual si es volia preservar les característiques populars i multitudinàries de la primera festivitat local. Dilluns de la setmana passada començava a córrer la notícia que finalment es faria oficial l’endemà de la última reunió de la comissió, realitzada dimecres.

Programació d’estiu amb garanties de seguretat
Segons el comunicat enviat per la comissió de Festa Major a les entitats locals, la decisió és fruit “de setmanes d’intens debat valorant les diferents circumstàncies per programar les activitats que integren la Comissió de Festa Major”. Malgrat l’inici de la desescalada, ”les característiques de la nostra Festa Major, una de les més multitudinàries del nostre entorn, no ens permeten garantir les condicions sanitàries i de seguretat perquè tots i totes puguem gaudir dels actes programats”, es llegeix al text, en el qual s’advoca per posar “la responsabilitat, la prudència i la salut” davant.
En el mateix comunicat, la comissió de Festa Major, un òrgan participatiu que, format per diferents representants polítics, del món associatiu i veïnat, decideix el contingut de la festa, posa a disposició de la Taula de Xoc la feina feta durant els últims mesos. En aquest sentit, insta a la taula de ciutat per a la reconstrucció social i econòmica postcovid a omplir “el buit cultural que deixa la Festa Major” i “a reinventar l’oferta d’activitats d’estiu al nostre municipi”, amb totes les garanties de seguretat.
La comissió proposa a més que la Taula de ciutat encarregada de redactar el pla de xoc de la Covid-19 treballi amb les entitats, “que són l’esquelet de la nostra Festa Major” per poder adaptar les seves ofertes culturals i lúdiques i incloure-les a una “futura programació cultural”. El comunicat de la comissió de Festa Major finalitza amb una frase d’ànims i superació i el compromís de seguir treballant per la Festa Major 2021. — JJR

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C