Cerdanyola al Dia

Cerdanyola al Dia

El Centre de Dia de Can Vargas ha reobert les seves portes per torns i amb un aforament màxim del 50%

Els serveis de menjador, perruqueria i podologia per a persones grans que no són usuàries del centre continuen tancats al  considerar-se incompatibles amb les mesures de seguretat i prevenció de la pandèmia 

Després de 110 dies tancat, el centre de Dia de Can Vargas, va reobrir dimecres 1 de juliol les seves portes. Ho ha fet però per torns i limitant l’entrada només a les persones grans que ja eren usuàries del centre abans del decret de l’Estat d’Alarma. Gestionat per la cooperativa Suara, el centre de dia ofereix atenció integral i individualitzada a persones grans, sovint amb algun grau de dependència, durant estades diürnes a l’espai. Actualment compta amb 34 persones usuàries, que són les úniques que, des de l’1 de juliol, han pogut accedir a les instaŀlacions del carrer de Federico García Lorca, juntament amb els professionals assignats a cada torn. Coincidint amb l’obertura estava previst recuperar el servei de transport coŀlectiu per a les persones usuàries, si bé el propi centre recomana minimitzar el seu ús. Les mesures de seguretat contra la Covid-19 fan que, de moment, no es pugui reprendre el servei de menjador extern ni el de perruqueria i podologia per a persones que no siguin usuàries, ha informat el consistori.

Per a la posada en marxa del centre, s’ha preparat tot el material per ser utilitzat de forma individual, a banda de desinfectar i senyalitzar les estances amb les distàncies de seguretat.

Segons ha explicat el consistori, els usuaris s’han distribuït en dos grups tenint en compte la tipologia d’usuari i el grau de deteriorament cognitiu de cadascun d’ells, per tal que el grup fos el més homogeni possible i no se sobrepasses el 50% d’aforament diari indicat per la Generalitat de Catalunya.

 Seguiment telefònic

durant el confinament

Tancat des del passat 14 de març, el personal del centre de dia de Ripollet ha estat fent un seguiment telefònic setmanal de tots els seu usuaris durant el confinament, les fases de desescalada, la nova normalitat i fins a la reobertura, dimecres passat del centre — RAD

  • Publicat a Ciutat

El CDR Ripollet convoca una concentració ciutadana “Pels drets i les llibertats: República i independència”.

El proper dimarts 30 de juny, a les 20 h, a la Plaça Pere Quart, el CDR de Ripollet convoca una concentració ciutadana sota el lema “Pels drets i les llibertats: República i independència”.

El CDR valora que, després de l’aturada obligada per la situació de pandèmia, ara que tornem a certa normalitat, cal reprendre les accions reivindicatives que dúiem a terme. Res ha canviat al llarg d’aquests mesos. En tot cas la situació ha empitjorat: l’Estat Espanyol, aprofitant la crisi sanitària, ha aplicat una política recentralitzadora minvant encara més les minses competències del govern de la Generalitat. Alhora, la repressió no s’atura ni per part del govern de la Generalitat (els nou de Lledoners pels quals es demanen fins a 7 anys de presó, repressió als talls de Meridiana...) ni de l’Estat Espanyol (presos polítics, exiliats, centenars
d’encausats en processos judicials o pendents de judici).


Tot plegat fa que el CDR valori que cal reprendre les accions reivindicatives per denunciar la repressió, la retallada que es pretén de drets i llibertats i reclamar la independència i la República Catalana.


La convocatòria s’ha fet extensible a diversos partits i entitats locals, les quals ja han anunciat que hi donen suport i acudiran a la convocatòria. Així mateix volem fer extensible la convocatòria a tota la ciutadania per tal que hi participi.


La concentració comptarà amb les mesures de seguretat i higiene imprescindibles en la situació actual (distància entre els participants, ús de mascaretes) i consistirà en que cada participant exhibeixi una petita pancarta amb el lema que cregui oportú relatiu al motiu de la convocatòria.

CDR Ripollet

  • Publicat a Ciutat

Ripollet ha entrat avui dijous, 18 de juny, a la fase 3 de desescalada

La passada mitjanit, Ripollet va avançar a la fase 3 de desescalada, dins la regió sanitària Metropolitana Nord. Amb aquest nou pas, totes les regions sanitàries de Catalunya han format una única unitat territorial dins la qual la ciutadania es pot moure amb llibertat. Es tracta de la darrera de les 4 fases de desconfinament progressiu del Pla per a la transició cap a una nova normalitat.

A banda de les novetats anunciades per l'Estat, entre les que destaca la llibertat de moviment dins la regió, l'eliminació de franges horàries i les reunions de fins a 20 persones, a Ripollet, l'Ajuntament ha continuat avançant i actualitzant el Pla de Restabliment de Serveis, que segueix prioritzant l'accés als serveis municipals i l'atenció ciutadana de forma telefònica i telemàtica i apel·lant a la responsabilitat de la ciutadania. Amb l'etiqueta #ObrimRipollet, el consistori torna a informar de les noves mesures de la fase 3 de desescalada a les xarxes socials i a la web municipal ripollet.cat (consulteu imatges adjuntes).

Podeu consultar el que s'hi pot fer a la fase 3, al web de la Generalitat de Catalunya. Recordem que l'ús de mascaretes continua essent obligatori, sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat de 2 metres, a la via pública, en espais a l'aire lliure (parcs, per exemple) i en espais tancats d'ús públic o que estiguin oberts al públic (botigues, per exemple). No és obligatòria en menors de 6 anys, persones amb dificultats respiratòries, persones amb discapacitat o depenents, en activitats incompatibles com menjar o beure i per causa de força major o situació de necessitat.

CONSIDERACIONS GENERALS DE LA FASE 3
· Es pot circular per la regió sanitària de residència amb llibertat sense cap limitació d'horari.
· La distància de seguretat ha de ser de dos metres com a mínim.
· S'eliminen les franges horàries per a passejades i esport no professional.
· Es permeten les reunions de fins a un màxim de 20 persones i cal respectar la distància de seguretat de 2 metres o utilitzar mascareta, i altres mesures de protecció, com la higiene de mans.
· El transport públic funciona amb afectacions al servei per evitar aglomeracions.
· Es permet l'assistència a llocs de culte sempre que no se superi el 75% de la capacitat i es compleixin les mesures de seguretat i higiene.
· Pel que fa a les vetlles, es poden fer a qualsevol tipus d'instal·lacions amb un límit màxim de 50 persones a l'aire lliure i 25 en espais tancats. Quant als enterraments o comiats per incineració, es restringeix l'assistència a 50 persones entre familiars i persones properes, a més del ministre de culte o qui oficia la pràctica de ritu funerari.
· Les cerimònies nupcials i altres celebracions religioses es poden realitzar a totes les instal·lacions, públiques o privades, a l'aire lliure o en espais tancats, sempre que no se superi el 75% de la capacitat i amb un màxim de 150 persones a l'aire lliure o 75 persones en espais tancats.
· Poden obrir al públic els establiments i locals comercials minoristes, sense restricció de metres quadrats, fins al 50% de la seva capacitat i garantint l'atenció prioritària a majors de 65 anys.
· Els locals d'hostaleria i restauració (bars, restaurants...) poden obrir per al consum en local fins al 50% de la seva capacitat. El consum a l'interior del local només es pot fer assegut a taula o agrupacions de taules i preferentment amb reserva prèvia. No està permès l'autoservei a la barra per part del client.

ripollet.cat

  • Publicat a Ciutat

Ripollet reprèn la primera fase de la reforma del carrer de Sant Sebastià, al Pont Vell-Tiana

La declaració de l’estat d’alarma va obligar a paralitzar per segon cop unes obres que ja havien estat ajornades a l’octubre passat, al localitzar-se fibrociment al subsòl del carrer. Durant 6 mesos no es podrà circular en el tram entre els carrers de Lepant i Concòrdia

 Les excavadores han tornat de nou al carrer de Sant Sebastià, al barri del Pont Vell-Can Tiana, on dimarts de la setmana passada es van reprendre les obres de reurbanització de la via. Durant la primera fase del projecte, la intervenció se centra en el tram entre els carrers de Lepant i Concòrdia que estarà tallat al transit de vehicles i de vianants durant mig any..

Sis mesos és el termini previst per finalitzar unes obres públiques ajornades dues vegades, a l’octubre passat, després de trobar fibrociment al subsòl del carrer i el 14 de març passat a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma per la pandèmia

Les obres s’han reprès aquest mes de juny una vegada aixecades les restriccions estatals, segons va comunicar l’Ajuntament de Ripollet el dimarts, 2 de juny.

La localització de fibrociment va obligar a l’octubre a redactar un nou projecte d’obres i a ampliar el pressupost previst dels 465.428,12 €.inicials fins als 540.897,89 €. La reforma i millora del carrer inclou la connexió amb la xarxa de clavegueram.

L’Ajuntament ha informat que facilitarà itineraris alternatius perquè el veïnat pugui accedir als habitatges i que, sempre que sigui possible, tingui accés als aparcaments privats Així mateix, també s’ha previst accessos alternatius pels locals, empreses i les dependències municipals d’Ocupació i Empresa, ubicades en aquest carrer..   El consistori ha posat a disposició dels afectats el telèfon del departament d’Urbanisme (935 046 000)  i el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per a dubtes i aclariments relacionats amb les obres - Redacció

  • Publicat a Ciutat

Ripollet reparteix 15.000 mascaretes en una setmana per conscienciar de la importància del seu ús

S’estan distribuint per tots els barris del mnicipi fins aquest divendres

El Departament de Salut de l’Ajuntament de Ripollet ha organitzat una campanya de distribució de mascaretes amb l’objectiu d’informar i conscienciar a la població de la importància del seu ús en aquests moments de desescalada. La distribució d’un total de 15.000 mascaretes es realitza a tots els barris de Ripollet, a càrrec de personal municipal, El primer dia de la campanya de distribució, iniciada dilluns de la setmana passada,dos parelles de treballadors de la plantilla municipal van repartir 500 unitats de mascaretes quirúrgiques per a adults i 100 per a infants a la zona de Pont Vell-Can Tiana.


Les mascaretes es continuen repartint de 9 a 12 i de 18 a 20 h fins aquest divendres en diferents barris. Durant el cap de setmana passat es van instal·lar tres punts fixes de distribució a la zona del vial del riu Ripoll, al camí de la Serra i al parc dels Pinetons, amb carpes durant el matí

Ús obligatori de mascareta
Des del dimecres 21 de maig és obligatori portar mascareta, sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat de 2 metres: a la via pública; en espais a l’aire lliure (parcs, per exemple); en espais tancats d’ús públic o que estiguin oberts al públic (botigues, per exemple).
En aquestes circumpstàncies la mascareta es obligatoria a partir dels 6 anys d’edat..
No és obligatòria en menors de 6 anys; persones amb dificultats respiratòries; persones amb discapacitat o depenents; activitats incompatibles, com menjar o beure.o per causa de força major o situació de necessitat.
Des del 4 de maig és obligatori portar mascareta al transport públic (autobús, ferrocarril, aeri i marítim); així com a l’interior de vehicles en què hi viatgin persones que no conviuen.


La mascareta recomanada és la higiènica o quirúrgica. El preu de les mascaretes quirúrgiques està regulat des del 24 d’abril i no poden costar més de 96 cèntims la unitat..
D’altra banda, el 15 d’abril passat, voluntaris de Creu Roja van distribuir mascaretes proporcionades per la Generalitat de Catalunya entre les persones usuàries del transport públic de Ripollet Les mascaretes es van repartir a les parades de l’autobús malgrat que inicialment, s’havia previst distribuir només en ciutats amb servei ferroviari. L’alcalde Osuna va agrair la col·laboració de Creu Roja .—RAD

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C