Carnaval 2016: trencar la barrera entre espectadors i comparses

Destacats Carnaval 2016: trencar la barrera entre espectadors i comparses

La festa presidida pel Cabraboc, una figura de la mitologia local, gaudeix de molta estima entre els ripolletencs que, com en la resta de grans esdeveniments populars, es bolquen al carrer. Amb tot Cultura s’ha proposat incrementar enguany la implicació i participació de la població. Així, una xaranga obrirà el dissabte 6 de febrer l’acte central del Carnaval 2016, la desfilada de comparses. “Volem trencar la barrera entre espectadors i comparsa” va dir el regidor de Cultura, Oriol Mor, que , en la presentació del programa, va convidar a “la gent que surt al carrer” a disfressar-se, a ballar i a unir-se a la rua també a títol individual.

La celebració del Carnaval tindrà lloc entre el 3 i el 10 de febrer i inclou algunes de les demandes formulades en una reunió entre les regidories de Cultura, Joventut i les associacions que habitualment hi col·laboren. L’objectiu era coordinar les activitats, i, pel que va explicar Mor, es va obrir la porta a replantejar la celebració. Es tracta de decidir “com volem que sigui el carnaval a Ripollet” perquè les festes populars “canvien i generen ganes de fer coses diferents”.

A banda de la xaranga, la rua incorpora un ball de lluïment final per a les comparses participants i professors i alumnes de l’Escola de Música de Ripollet tancaran la desfilada amb més música. El parc Rizal acollirà el fi de festa amb la celebració, el dia 10 de febrer de la Sardinada; el ball de la Marxa Jove s’allarga pel cap baix una hora i mitja més i el Carnaval infantil, la celebració del qual es manté a la plaça Joan Abad després de descartar en aquesta edició el trasllat a Rizal, inclou una cercavila capitanejada pel Cabraboc.

A més d’incrementar la participació, el Carnaval de Ripollet aposta per potenciar elements de la tradició local, en línia amb la recuperació de llegendes iniciada el 2015. La despenjada del Cabraboc el dia 5 de febrer perquè encapçali la cercavila infantil va en aquesta direcció. Altres accions que es volen dur a terme en propers anys són la de treballar la figura del Cabraboc a les escoles, millorar la selecció musical i que siguin els joves DJ ripolletencs qui punxin la música de la Marxa Jove.

Els organitzadors tenen previst valorar, al compliment de la festa, la resposta a la celebració de la Sardinada fora del centre ciutat, per tal de decidir si es descentralitzen més actes en les següents edicions i si aquests es fan en diferents emplaçaments alternatius i barris. Mor va presentar el programa acompanyat pels tècnics de Cultura, Patrimoni i Joventut, Paqui Dorado, Elena Vilar i Josep Maria Sebastián. Qualsevol ripolletenc podrà compartir les impressions o les fotografies de la festa més irreverent de l’any a través de l’etiqueta #CarnavalRipollet2016.

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C