L’exposició d’Andreu Solà reb les primeres visites d’escolars

Destacats L’exposició d’Andreu Solà reb les primeres visites d’escolars

El Centre d’Interpretació del Patrimoni Molí d’en Rata té previst treballar l’exposició amb els centres educatius, i amb entitats i col·lectius.  

Una cinquantena d’alumnes de tercer i quart de primària de L’Escola Gassó i Vidal han estat els primers escolars en visitar l’exposició “Andreu Solà, la mirada d’un ripolletenc a la Catalunya modernista”. La retrospectiva que el Centre d’Interpretació del Patrimoni (CIP) del Molí d’en Rata. dedica a la figura del pintor Andreu Solà (1863-1902) fa justícia a un dels grans artistes de Ripollet i en reivindica l’obra.
Coetani del modernisme, autor de pintures bucòliques i escenes costumbristes, Solà “mereixeria ser reconegut més enllà de Ripollet i de Catalunya”, assenyala l’expert en art i comissari de l’exposició Ricard Bru. Malgrat gaudir d’èxit i reconeixements en vida, com la medalla de l’Exposició Universal de Barcelona de 1989, l’obra de Solà va caure en l’oblid després de la mort prematura de l’artista ripolletenc. En la inauguració de l’exposició, a l’agost, l’alcalde Josep M. Osuna va assumir com a “repte“ de la ciutat natal del pintor aprofundir en el coneixement de Solà i difondre la seva obra entre la gent de Ripollet, primer i més enllà del municipi, després.

El camí s’ha iniciat amb l’exposició de les sis pintures, una aquareŀla, un dibuix i 18 apunts signats per Solà, que són propietat del fons d’’art municipal. La col·lecció—el gruix de la qual va comprar l’Ajuntament l’any 2008 i s’ha completat amb donacions— permet als visitants apropar-se no només al món de l’art, sinó també a la història de Ripollet, i a la història d’una època.

La col·lecció local, entre les que destaca el quadre La tertulià del cura, es complementa amb l’exhibició de fotografies i iŀlustracions del fons Andreu Solà i Vidal de l’Arxiu Nacional de Catalunya i les cessions de dos quadres de les famílies Boquet i Figarola.

A través de les pintures i dels testimonis fotogràfics i apunts que recull l’exposició, queda constància d’una època a Ripollet
Per aquesta mostra, el CIP Molí d’en Rata ofereix tot un projecte educatiu per endinsar-nos en el món d’aquest autor local d’indiscutible qualitat que mereix posar-se en valor. Mitjançant diverses activitats didàctiques, es proporciona als visitants diverses perspectives, combinant l’estudi teòric amb l’estimulació de les competències pràctiques i creatives.

D’altra banda, aquest treball expositiu ens permet acostar-nos a les dues vessants de Solà: l’artista i pintor, i el cronista. Així, es realitzen activitats en relació a la fotografia paisatgística i social, a la pintura i el retrat, i a l’art com a denúncia; tenint sempre present l’edat del públic que visita l’exposició. - Redacció

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C