Òpera per a tothom

Destacats Òpera per a  tothom

L’associació d’Espectadors del Mercat Vell presenta una temporada equilibrada amb propostes de qualitat i d’alt nivell.

Hi va haver un temps que l’òpera era un gènere popular. La Petita Companyia Lírica de Barcelona, una companyia suggeneris de cantants i directors especialitzada en muntatges d’òpera de petit format o de butxaca, intenta recuperar els seu públic originari. Un brindis amb la Traviata, l’espectacle que presenten divendres en l’obertura de la nova programació trimestral del Teatre Auditori del Mercat Vell proposa un recorregut per les millores àries de Verdi, alhora que en narra l’essència perquè qualsevol pugui entendre-ho. “Mai abans havia escoltat cantar òpera en directe, ha estat fantàstic, molt impressionant” va exclamar un home entre el públic al finalitzar la presentació del programa. La pianista Elka SanJosé, el bariton Lucas Groppo i les soprano Jonaina Salvador i Soledad Cardoso, de la Petita Companyia Lírica, acabaven d’interpretar àries de Don Giovanni i de la Bohemme, entre altres peces, com a tast del que es veurà aquest divendres, en la gala lírica inaugural.

DISCIPLINES VARIADES
Entre gener i març, el teatre acollirà representacions d’òpera, màgia, música i espectacles multidisciplinars en la programació temporal del trimestre. “Creiem que és una proposta rodona, i que està molt equilibrada, perquè, si bé no hi ha cap espectacle trencador o que destaqui, tampoc n’hi ha cap per sota”, valora el president de l’Associació d’Espectadors del Teatre Auditori del Mercat Vell, Joan Ramon Gordo. Amb tot, propostes com la del Mag Lari, que el 3 de febrer presenta Lari Poppins, han esgotat entrada; altres com la de Víctor Català, la senyoreta de l’Escala tindran promocions especials perquè estaran vinculades a la celebració del 8 de març, dia de les Dones. “Intentem lligar les propostes que fem amb esdeveniments del poble”, subratlla Gordo.
Entre els noms d’artistes, destaca el de Pep Cruz, en una de les propostes més poètiques, i més recomanades durant l’acte, de la programació. Cruz presentarà Trencadís de lletres, un original recital de temes de cantautors catalans, coneguts pel públic, amb la música canviada. L’espectacle musical tindrà lloc el 17 de febrer. El seguirà el multidisciplinar (amb dansa, ball, literatura i poesia) Víctor Català... i la comèdia teatral que tancarà la programació, El test de Jordi Vallejo. Pel que fa a Nits de música, es faran un total de set sessions. –JJR

Articles relacionats (per etiqueta)

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C