Ripollet potencia el sentit literari de Sant Jordi

Destacats Ripollet potencia el sentit  literari de Sant Jordi

Els llibres, els autors locals i la lectura tindran un espai propi a la plaça Pere Quart dissabte i diumenge, si bé ja fa dies que les lletres són al carrer i en equipaments públics. Aquesta setmana, s’intensifiquen les presentacions, els recitals i tallers

l La diada de Sant Jordi creix i suma. La celebració del Sant Jordi a la Rambla de la Comissió Ripolletenca d’Activitats Culturals (CRAC) —diumenge 23 d’abril arriba a la 30a edició— es complementa amb exposicions d’art d’inspiració literària, presentacions de llibres, xerrades, un concurs de llengua i recitals a més de la signatura d’autors ripolletencs que organitza el coŀlectiu Racó de Lletres Locals.
El foment de la lectura tindrà aquest cap de setmana espai propi a la plaça del poeta Pere Quart amb la instal·lació a partir de la tarda de dissabte de parades de llibres i de la Carpa del Drac, l’estructura estrenada l’abril de 2016 i que alberga contes i activitats infantils relacionades amb les lletres.

LLIBRES PER CONÈIXER
Sant Jordi ha crescut també en dies: el 8 d’abril van iniciar-se les presentacions de llibres amb Mamá Naturaleza, de la valenciana Julia Pérez i iŀlustracions de la ripolletenca Alba, la pintora dels somnis. Les activitats literàries, que entitats culturals, Biblioteca Municipal i Ajuntament han volgut potenciar, culminen el dia 25 d’abril amb les lectures de contes d’Isabel Clara Simó i Mario Benedetti i la relectura en clau de gènere de la llegenda de Sant Jordi: Sant Jordi, massa dones captives!. En el primer acte llegiran alumnes del Centre de Formació d’Adults Jaume Tusset, en el segon els assistents al taller de conversa en català. Aquesta setmana s’intensifiquen les presentacions de llibres: avui, dijous, serà el torn de l’estudi Els Molins paperers del Ripoll inferior: Barberà, Ripollet, Cerdanyola i Montcada (segles XVI-XVIII) de l’historiador cerdanyolenc Miquel Sánchez i; dissabte, a la plaça Pere Quart, de l’obra solidaria Amic meu! El viatge dels refugiats explicat i dibuixat amb ulls d’infants. (Agenda p.19)

TRES EQUIPAMENTS LECTORS
El Centre d’Interpretació del Patrimoni (CIP) Molí d’En Rata, que ha acollit les presentacions d’una novel·la de memòria històrica de la Guerra Civil i d’un assaig sobre Montserrat Roig; el Centre Cultural amb les exposicions Pensar Poesia i Lletra i Música i dos tallers d’art infantils de creació de llibres-objectes; i la Biblioteca Municipal, que aquest mes d’abril compleix 20 anys i divendres serà la seu de la revetlla de Sant Jordi, configuren l’eix de les lletres.
Dissabte i diumenge salten al carrer, tant a la plaça del poeta Pere Quart, on es reivindica el seu nom amb la reinauguració de l’espai, com a la rambla de Sant Jordi, amb les parades d’entitats i artesans, una quinzena de punts d’intercanvi de llibres vells intercalats i el llegendari espectacle de final de festa . —Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C