Els autors i les novetats del 23 d’abril

Els ripolletencs Valentín Roma i Samuel Valiente signaran les seves primeres obres de ficció a la plaça Pere Quart, juntament amb Alba, la pintora dels somnis

LA PRIMERA NOVEL·LA DE ROMA, AMB RIPOLLET DE FONS
La primera novel·la de Valentín Roma (Ripollet, 1970), El enfermero de Lenin, és la història de la gent del seu carrer, dels seus dos pobles i de la classe social on va criar-se, segons ha escrit el mateix autor al seu Facebook. Al llibre, els mons d’un jove professor universitari i el d’un pare obrer emigrat al cinturó roig, fill i net d’agricultors es toquen. A Roma li agrada definir la seva primera novel·la com una “faula estètica i moral de com hem gestionat el desclassament la meva generació ”. La seva és una revisió plena d’humor: “Impossible escriure sobre aquells anys i sobre ara” sense tronxar-se, diu.


UNA HISTÒRIA VITAL I OPTIMISTA SOBRE LA RUPTURA
La novel·la prima del periodista Samuel Valiente (Ripollet, 1986) narra la història de Fer, un jove de 25 anys que viu un desengany amorós i que ha de sobreposar-se a la tristesa. “Arran de la ruptura, el protagonista descobreix els reptes de la vida” va explicar el seu autor en la presentació de la novel·la, el 27 de desembre a la Taverna Gurri de Ripollet. Segons Valiente qualsevol que tingui alguna cosa a dir pot descriure les seves emocions. Ell va introduir-se en la lletra impresa recreant experiències personals i converses amb amistats. La seva, però, és una història vital i optimista.

 

COMPLICITATS TEIXIDES A LES XARXES SOCIALS
Veterana dels Sant Jordis a Ripollet, Alba, la pintora dels somnis presenta aquest 2017 el llibre de contes iŀlustrats Mamà Naturaleza. El recull és fruit de la coŀlaboració entre la valenciana Júlia Pérez (textos) i la iŀlustradora ripolletenca. Les dues autores es van conèixer en persona fa just unes setmanes, arran de la presentació del llibre al Centre Cultural de la mà del Racó de Lletres Locals. La coŀlaboració s’havia realitzat a través de les xarxes socials. ‘Mamà Naturaleza’ és un conte rimat, amb versos plens de tendresa que exploren el vincle mare-fills, a través dels animals.

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C