Les sales d’exposicions tenen un nou rival al Mercat

Destacats Les sales d’exposicions tenen un nou rival al Mercat

Divuit joves artistes exposen la seva millor obra a les parades de la llotja municipal durant dues setmanes. En paraŀlel, 138 obres, la totalitat de creacions recollides en una crida per les xarxes socials, es projecten als vespres a la façana del Mercat

El darrer divendres d’abril el regidor de Cultura i Joventut, Oriol Mor, va inaugurar una nova exposició d’art si bé, aquesta vegada, l’acte no va tenir lloc al Centre Cultural com sol passar sinó al Mercat Municipal de Ripollet. No el sorprengui doncs, si al comprar peix o verdura, la mirada topa amb la reproducció d’una iŀlustració, un retrat o una pintura. Divuit joves artistes, 16 dels quals originaris de Ripollet, exposen la seva obra en 35 de les parades del Mercat fins a final de mes. Aixó, sí per descobrir-les entre productes frescos i cartells, cal ser observador.
Si no s’ho vol prendre com un joc sempre hi ha l’opció d’agafar a l’entrada del mercat un plànol amb la distribució de les obres seleccionades en la primera edició del MercART, el títol i el nom de l’autor. Se n’exposen 35, si bé la totalitat de les obres recopilades pel Kftó, l’espai per a joves de 18 a 35 anys del Casal de Joves, es projectaran entre les 20 i les 24 hores a les vidrieres del mercat.
Segons Mor, la iniciativa pretén que l’art ocupi altres espais i surti de les galeries a més de donar màxima visibilitat als joves talents. Acompanyaven al regidor un grup de creadors format per Judit España, Tatiana Martín, Andrea Iglesias, David Gámez i Manuel Castro a més de la regidora d’Activitats, Comerç, Indústria, Turisme i Mercat Municipal, Pilar Castillejo. Entre el públic també hi havia el secretari del PSC, Lluís Tirado.
Entre els joves artistes, hi ha qui estudia carreres relacionades amb l’art, d’altres no; uns exposen per primera vegada mentre que n’hi ha, com Manuel Castro que tenen experiència en galeries i trajectòria en concursos. Uns i altres han valorat el MercART per la seva “originalitat”, diu una de les iŀlustradores i perquè els permet mostrar el que fan a la gent del poble “a un lloc accessible” per a tothom, afegeix una altra de les pintores. “A les galeries sempre hi va el mateix tipus de públic, aquí pots apropar la teva obra a tothom”, opina Castro.
La inauguració inclou una passejada per les parades; un dels retrats exposats ha rebut la visita de tota la família del model. A la propietària de la parada Roba Mari Marfil li encanta el quadre que li ha tocat “Sembla que em parli, em transmet més pau que dolor”, diu la Mari, orgullosa de poder coŀlaborar perquè és una forma “d’ajudar-nos entre tots”. “Tots guanyen”, valora Castillejo: els joves mostren el seu treball mentre es dinamitza el mercat. Els impulsors esperen, que aquests dies, nou públic, sobretot jove, es passegi per la llotja i descobreixi l’essència del mercat. —JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C