El cant coral inundarà places i carrers, diumenge

Destacats El cant coral inundarà places i carrers, diumenge

Ripollet acull una trobada de cors claverians d’arreu de Catalunya, un dels actes destacats del programa d’aniversari i de l’Any Clavé junt amb la visita el juliol d’un cor femení de Rússia, dins d’un simposi mundial, la representació d’una sarsuela  de Clavé per Festa Major o el concert d’aniversari, a l’octubre    

Les veus d’Anselm Clavé ressonaran diumenge al matí des de la plaça Clos a les rambles de Sant Esteve i Sant Jordi de Ripollet. La Societat Coral “El Vallès”, amfitriona de la Trobada de cors claverians, recomana un passeig entre veus per poder gaudir de cadascun dels 13 cors d’arreu de Catalunya convidats per festejar el 140 aniversari de la fundació de l’entitat local.

“Ens agradaria que sigui una festa, i que la gent pugui alternar els escenaris, escoltant diferents corals, tot passejant”, diu el president de la Societat Coral “El Vallès”, Lluís Miró. Entre les 11 i les 12.45 hores actuaran 13 corals a més dels cors de Ripollet Coral Tradicional i Veus del Vallès, en dos escenaris de la rambla de Sant Jordi (davant de l’oficina de Treball i davant del Centre Cultural), un a la plaça del Molí i un a la plaça Clos. Només desplaçant-se serà possible escoltar a la majoria de cors; n’hi de veus mixtes i d’altres de masculines, i una que és un cor de cambra, pel que es podrà observar contrast.

Tot i evitar destacar-ne la importància —juliol és un mes farcit d’activitats, des d’un nou concert en petit format a la participació de la societat ripolletenca a la Mostra Internacional de Dansa Popular de Cerdanyola, i el calendari d’aniversari inclou actes tant potents com el simposi mundial de música coral o la representació per Festa Major de la sarsuela L’Aplec del Reme, de J.A. Clavé, en un acte organitzat per la Federació de Cors Claverians de Catalunya i l’Ajuntament—, es possible que la de diumenge sigui la primera trobada coral a Ripollet des del festeig del centenari. La Societat Coral lluirà el seu estàndard i complirà així amb una de les tradicions dels cors de Clavé. L’entitat ha fet fer una reproducció de l’original, que per motius de conservació no pot ser exposat a l’aire lliure.

Una cantada col·lectiva al parc Anselm Clavé, davant del monument, tanca la cita a partir de les 13 hores de diumenge, en la reinauguració del parc. —JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C