La història coral en escena

Destacats La història coral en escena

La celebració del 140 aniversari de la Societat Coral “El Vallès” arriba al seu apogeu diumenge, amb la representació d’un espectacle de teatre i cant que narra des de dins la història de l’associació més veterana de Ripollet.

140 anys donant la nota! Aquest jocs de paraules ha estat el títol escollit per l’espectacle de teatre i cant que representen aquest diumenge les Corals Tradicional, Veus del Vallès i Infantil, segon cicle de l’Escola de Música, juntament amb els actors de Els Amics del Teatre. Amb text de l’historiador i cantaire Ramon Martos i sota la direcció musical de Jordi Giménez i artística de Mónica López, la història cantada i teatralitzada de la Societat Coral “El Vallès” 1877-2017 s’estrena al mateix mes que l’entitat compleix els seus 140 anys i suposa un dels punts àlgids en la celebració aquest 2017 del 140 aniversari de la fundació de la societat inspirada en l’ideari claverià i de l’Any Clavé.

L’espectacle que es podrà veure diumenge, a les 18 hores, al Teatre Auditori és “una obra de teatre musicada o un musical teatralitzat”, explica Martos, en què, a través de vuit seqüenciés s’explica la història de la societat vista des de dins. Des de la fundació dels cor Euterpe d’Anselm Clavé, els anys previs al naixement de la societat ripolletenca, fins a l’actualitat. Cada un dels actes s’acompanya amb el cant d’una peça seleccionada per Jordi Giménez, adequada a l’època que es representa.

L’obra coral, mobilitza a actors d’Amics del Teatre i a cantaires de les dues seccions de la societat i d’una de les corals de l’escola de música, reunirà en un dels moments més àlgids de la representació fins a 80 cantaires sobre escena. Una veu en off introdueix al públic en el moment de la trajectòria que s’està interpretant mentre en la pantalla es projecten imatges d’arxiu. L’obra segueix un ordre cronològic, amb seqüències de cada 25 anys, i recull els fets més importants, com la incorporació de les veus femenines al cor, a més de reviure a alguns dels seus fundadors i directors. El pes de la interpretació teatral està en mans dels Amics del Teatre —Mònica López ha dirigit a actors i cantaires—, si bé al públic el “sorprendrà”, avança Martos, l’actuació com a comparses dels cantaires.

A més d’Amics del Teatre, en la preparació de l’espectacle hi ha coŀlaborat Els gegants de Ripollet i el seu grup de gralles, que actuaran a la part final. El resultat és “sorprenent i serà molt maco”, avança Martos.

La Societat Coral acostuma a celebrar cada estiu el seu aniversari. El concert però es va ajornar aquest 2017 per la trobada de corals que va acollir Ripollet al juliol. La representació diumenge de l’espectacle, cim de la celebració, recupera el tradicional concert, explica Giménez, en format espectacular.— JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C