La transformació urbanística de Ripollet, en imatges

Destacats La transformació urbanística de Ripollet, en imatges

Unes fotos exposades al CIP conviden a fer un  passeig pel temps

El CIP Molí d’En Rata, al que també anomenem el museu de Ripollet, és per molts el dipositari de la memòria local. Partint d’aquí, s’entén “l’orgull“ que sent l’Agrupació Fotogràfica Ripollet (AFR) d’exposar des de diumenge passat al passadís i al vestíbul de la segona planta del CIP una vintena de fotografies d’indrets del poble, contraposades amb una imatge del mateix lloc de fa uns anys. Segons Joan Serrano, president d’AFR, qualsevol persona que visiti l’exposició, en especial les nouvingudes, “podrà veure la transformació de la vila”, des de final del segle passat a l’actualitat.
La col·lecció és el resultat de la segona edició d’una gimcana fotogràfica convocada per AFR i que va tenir lloc el febrer del 2017. Una desena de fotògrafs i d’aficionats a la fotografia van entomar el repte de localitzar un lloc del poble, a partir d’una fotografia o una postal antiga, i tornar-lo a retratar buscant el mateix enquadrament i perspectiva que la imatge original. “Primer has de trobar les referències, i un cop localitzat el lloc, reproduir el mateix angle. Això també té la seva dificultat perquè hi ha pisos o altres elements que en la imatge ni existien”, explica Sergi Ligoña, un dels participants a la gimcana, just després d’inaugurar-se l’exposició, diumenge passat. Quan no són postals antigues, els originals fotogràfics que van servir de model estan signats pels fotògrafs Joan Mimó i Joan Serrano, i els nous pertanyen a diverses autors, concursants de la gimcana. AFR, que aquest mes fa triplet expositiu, amb mostres al Centre Cultural i a la Biblioteca, ha cedit la col·lecció de la primera i la segona edició de la Gimcana a patrimoni.
Després de felicitar l’entitat per la seva mirada al passat i la possibilitat de reflexionar, a partir d’aquesta, sobre el futur, el regidor David Fontanals va destacar la importància que l’art i la fotografia tinguin un espai dins del patrimoni i la memòria. —Judit Josa

Més en aquesta categoria: « Tres Tombs rodó La memòria de Ripollet »

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C