La memòria de Ripollet

Destacats La memòria de Ripollet

En la última dècada, els seus habitants han cedit més de mil obres i objectes que recullen la història del municipi 

Patrimoni prepara un protocol per regular aquestes donacions i endreçar la col·lecció local

l Museu de portes obertes, que interactua amb el seu veïnat, i que facilita l’accés de la ciutadania al patrimoni i a la memòria del poble. Aquests conceptes, extrets de les paraules del regidor David Fontanals, a la inauguració de l’exposició fotogràfica “Un passeig en el temps”, diumenge, al Centre d’Interpretació del Patrimoni (CIP) Molí d’en Rata, impregnen el protocol de donacions i cessions que elabora la regidoria i que preveu enllestir el mes de febrer d’aquest any.

Col·lecció multidisciplinar
El servei de patrimoni va posar en marxa el CIP amb zero objectes i obres d’art en la col·lecció local, poc més de deu anys després aquest fons disposa d’unes 1.500 peces. La majoria procedeixen de donacions com la d’un ebenista, que ha cedit a Patrimoni les seves eines i esbossos de mobiliari, o d’un particular que ha donat un joc de llit de principi del segle XIX; per citar els dos exemples més recents. Es tracta d’una col·lecció “variada i multidisciplinar”, que inclou des d’indumentària, mobiliari o eines del camp a art, pintura i escultura, explica la tècnica Helena Vilalta. Les imatges fotogràfiques exposades aquests dies s’incorporaran al fons, un cop les cedeixi Acció Fotogràfica Ripollet (AFR), entitat que ha preparat l’exposició. 

En la inauguració d’Un passeig en el Temps, col·lecció fotogràfica que contraposa imatges de Ripollet antic amb la seva localització actual, el regidor de Patrimoni, David Fontanals, va subratllar la voluntat de vincular patrimoni i gent. “Aquest ha de ser un espai de portes obertes” va dir. En aquest sentit, el protocol que està elaborant la regidoria facilitarà, per una banda, l’accés dels veïns a la col·lecció local i permetrà, per l’altra, que interactuïn amb el centre, aportant objectes o històries de vida. Al mateix temps, es vol facilitar la gestió de la col·lecció local.
El document oficialitza el procés de donacions i cessions, que, malgrat ser una pràctica habitual, fins ara no estava reglat, explica el regidor—JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C