Un Sant Jordi de llibre

Destacats Un Sant Jordi de llibre

Sis autors locals han presentat novetat aquest 2018, proclamat any del Llibre i la Lectura a Ripollet. La festa literària se celebrarà durant tres dies, si bé a partir d’avui tenen lloc els primers actes dedicats a la lletra impresa 

La diada de Sant Jordi se celebrarà a Ripollet els dies 21, 22 i 23 d’abril. A l’espera de poder publicar el programa oficial de la diada —la presentació estava programada per ahir al vespre—, aquest dimecres tindrà lloc a la GurriTaverna una tertúlia sobre la novel·la policíaca La mort no és el final de Jordi Martí; el Mercat Municipal acull dissabte una matinal de dibuix ràpid infantil per escollir la imatge del punt de llibre de Sant Jordi i el Centre Cultural, una lectura dramatitzada del jove grup de teatre Descargolats Teatre. Presentacions i activitats literàries dominen l’agenda durant tot el mes d’abril en un any prolífic de les lletres locals.
Entre els autors de Ripollet seleccionats pel Racó de Lletres Locals per signar llibres figuren de moment Tamara Martín, Santiago Guerrero, j. l Badal, Roger Castro (Roger Mestres) i la il·lustradora Esther Bernal. A la llista inicial s’hi ha afegit aquests dies José Luís Muñoz.
Alguns d’aquests autors, com Tamara Martín, Roger Castro Mestres o Santiago Guerrero han presentat ja les seves obres a l’espai de difusió de la col·lecció local de la Biblioteca, Ripolletres inaugurat el desembre de 2017; d’altres, com Esther Bernal presenten llibre dins la programació de Sant Jordi, en l’espai dedicat al llibre i en un acte coorganitzat per la Biblioteca i el Racó de Lletres Locals.
La regidoria de Cultura i les entitats tenien previst presentar ahir el programa de la festa literària així com les novetats d’una edició reforçada després de proclamar l’any 2018 com l’Any del Llibre i la promoció de la lectura a Ripollet. Dues comissions s’han encarregat de preparar la celebració que inclou com a escenaris destacats, un espai del llibre i la lectura a la plaça de Pere Quart i a la rambla de Sant Esteve i una fira d’entitats, el diumenge 22.
La fira d’entitats substitueix aquest any el Sant Jordi a la Rambla que havia organitzat les tres últimes dècades la Comissió Ripolletenca d’Activitats Culturals (CRAC) el cap de setmana previ a Sant Jordi i que, aquest 2018, no es realitzarà.
L’anunci de la nova fira no ha estat exempt de polèmica; just abans de la setmana Santa, el portaveu del grup de PDeCAT, Xavier Peñarando va reivindicar al ple la presència a la fira de les formacions polítiques, com ha estat habitual cada Sant Jordi des de la recuperació de la festivitat i que aquest any, s’ha posat en dubte per la comissió que organitza la nova fira d’entitats.— Redacció

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C