Mireia Garrido: la iŀlustradora més jove de la Festa

Destacats Mireia Garrido: la iŀlustradora més jove de la Festa

Té 15 anys, al setembre començarà quart de la ESO. Li agrada la biologia i els documentals d’animals. De petita, gaudia observant els cels estrellats. Tot i la seva joventut, ha practicat una pila d’esports: tennis, natació, patinatge... La llista és llarga. Com qualsevol altre adolescent, Mireia Garrido sent curiositat pel que l’envolta i atracció per aprendre coses noves. Només que en el cas d’aquesta jove ripolletenca, aficions, gustos, interessos o descobriments conflueixen en allò que més li agrada: dibuixar.. Un talent que, explica el seu pare, Domingo Garrido, és innat.


Els dibuixos, iŀlustracions o creacions digitals de la jove autora de la imatge de la Festa Major de Ripollet 2018 — de fet, la única guanyadora del concurs de cartells menor d’edat— han sorprès fins fa poc a la família i al seu entorn immediat però, des d’aquest curs 2017-2018, han adquirit dimensió pública més enllà de les xarxes socials.

 

Animada per professors de l’institut Lluís Companys, el centre on Mireia Garrido estudia, el mes de gener passat es va inscriure al setè concurs escolar del Saló Internacional del Còmic de Barcelona; i , després d’anys d’insistència de la seva família, a la primavera es va llançar a concursar al certamen de la festa major local. Ha guanyat el primer premi en ambdós concursos (al del saló del còmic en la categoria d’estudiants d’ESO de 3r i 4rt curs) i el de Festa Major, que és premi únic.

Talent en eclosió
A banda d’Instagram (@rumrath) i altres xarxes socials, Garrido va exposar obra al mercat municipal en la segona edició del MercaArt, entre juny i juliol d’enguany, i, des de fa uns mesos, el seu cartell de la Festa Major és portada de revistes com la de Ripollet al dia i el fons de Mopis i pilones escampats per la població vallesana. “No imaginava que, amb 15 anys i tant petita, el que faig hagués tingut tanta repercussió al meu poble”, exclama Garrido, entre la timidesa i les ganes d’expressió. Estem a finals de juliol, en una cafeteria del centre, on, junt amb els seus pares, Domingo i Rosi Hernández, parlem del cartell, d’iŀlusions i d’expectatives. “Els meus pares m’han acompanyat moltíssim. Sense ells no m’hauria presentat mai”, confessa.


Aquest estiu ha estudiat per primer cop un curs d’iŀlustració a l’escola de còmic Joso de Barcelona, fruit del premi del saló internacional del còmic i, gràcies al concurs de Ripollet, ha aconseguit, amb els 600 euros del premi i l’ajuda dels pares, la tauleta digital per dibuixar que volia. Li agrada el món dels videojocs i les pelis. Aspira, en un futur, dedicar-se a la creació . .

El cartell al detall
La imatge de la FM de Ripollet 2018 està plena de detalls. Amant de les barreges i perfeccionista de mena, Garrido ha unit tots els elements de la festa de Ripollet: els escacs; les raquetes i les pilotes —per les exhibicions esportives—, el cotxe —per la desfilada de clàssics, una activitat que sòl presenciar, junt amb la baixada de carretons—, els coets i focs d’artifici, el timbal, l’altaveu i la guitarra (li agrada AC/DC, per influència paterna), o la càmera de fotos, pels concursos i tallers que aquests dies de festa organitzen les agrupacions fotogràfiques ...


I l’osset de peluix, de l’esquerra del cartell? Si alguna cosa li pirra de debò de la Festa Major a la jove iŀlustradora, és baixar a la fira i en especial, les parades de balins on afina punteria. Garrido volia transmetre una imatge de les festes dinàmica i juvenil.


Així, és el seu pollet —element de l’escut del municipi, que ha esdevingut imprescindible en la iconografia de les festes locals— i que, en aquesta ocasió, s’ha vestit amb camiseta i shorts i, com podria fer qualsevol altre adolescent, sosté orgullós i desafiant l’estàndard de la Festa.del seu poble. De fons, el mateix concepte d’elements esquematitzats, gentilesa del gust per les ciències de l’autora La imatge ha estat creada digitalment, a partir d’esbossos i de descartar-ne uns quants. Expliquen els de casa seva, que els sobren les llibretes. Un talent està sortint de l’ou. —Judit Josa.

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C