Cerdanyola al Dia

Cerdanyola al Dia

La jove iŀlustradora va firmar al 2018 el cartell de Festa Major de Ripollet i va guanyar el concurs escolar del Salò Internacional de Còmic

La jove iŀlustradora va firmar al 2018 el cartell de Festa Major de Ripollet i va guanyar el concurs escolar del Salò Internacional de Còmic

Mireia Garrido, una jove de Ripollet de 16 anys, alumne de l’institut LLuís Companys, confirma de nou el talent pel dibuix. La seva aquareŀla “Retrat de Kiwi, el camaleó familiar” ha merescut el segon premi en categoria juvenil del Concurs Nacional de Disseny de Segells Disello, un certament que convoca anualment Correus.i que es va fallar a principi d’any. Les obres premiades i finalistes en la cinquena edició — la que ha guanyat Garrido— estan exposades a Barcelona.
En la cinquena edició es van presentar 945 dissenys en categoria juvenil (de 12 a 17 anys) i 768, per a majors de 18 anys. Els primers 20 segells finalistes de cada categoria van ser escollits mitjançant vot popular i 20 més, també per cada categoria van ser seleccionats per l’organització del concurs.
Les obres finalistes s’han exhibit a la Sala d’Exposicions de Cibeles a Madrid i aquests dies, fins al 2 de juliol s’exposen al hall de l’Oficina Principal de Correus de Barcelona, a la plaça d’Antonio López. Entre els 80 finalistes hi ha quatre obres de la ripolletenca. . La mostra, d’accés lliure i gratuït, es pot visitar de dilluns a divendres de 8,30 h. a 21.30 h. i dissabtes de 8,30 h. a 14.00 h.
La meitat dels 80 finalistes van ser escollits pels internautes i la meitat restant per l’organització del certament. Posteriorment, un jurat especialitzat va proclamar els quatre guanyadors, entre aquests el segon premi de Garrido, exposat aquests dies a Barcelona junt amb la resta d’obres de l’autora i de tots els seleccionats.
Mireia Garrido és una jove promesa que ja va ser la guanyadora l’any passat del cartel de la Festa Major de Ripollet, així com del setè concurs escolar del Saló Internacional del Còmic de Barcelona

L’escola de música s’independitza de la Coral i acomiada etapa amb el concert de final de curs

La Societat Coral va assumir fa 4 anys la formació musical del municipi, quan l’anterior escola va tancar portes

Com quan el fill petit marxa de casa  perquè s’ha fet gran i s’independitza. La presidenta de la Societat Coral el Vallès, Carme Nebrera i el director de la Coral i de l’escola, el músic Jordi Giménez van voler acomiadar amb aquest símil l’etapa de 4 anys durant la qual l’entitat ha reviscolat i gestionat l’Escola de Música de Ripollet. Ho van fer dilluns de la setmana passada, a les acaballes de l’actuació de final de curs al Teatre Auditori del Mercat Vell. L’etapa es va tancar amb un concert ple d’humor i ironia, en Som uns fora de sèrie!, alumnes i professors de l’escola van interpretar les bandes sonores de sèries com Musculman i Vikingos. L’actuació va acabar amb les veus en off d’una discussió simulada dels professors i la projecció d’imatges del dia a dia a l’escola. La posada en marxa d’una banda de vents, que ha desfilat a festes com el Carnaval, en un any i els tallers oberts dominicals per a tota la població, són algunes de les fites aconseguides pel centre, en aquests quatre anys. Amb el vist i plau de l’entitat, professors i directiva del centre van constituir al març una cooperativa que optarà ara a gestionar l’escola, després que el ple municipal aproves al gener la creació del servei públic d’escola de música. 

Judit Josa.  

Les primeres paraules al plenari

Els portaveus coincideixen amb el compromís de diàleg i disposició a pactar projectes de ciutat

El plenari de l’Ajuntament per al mandat 2019-2023 estarà format per cinc grups municipals: els seus caps de llista van prendre dissabte la paraula per presentar els propis projectes polítics, fer balanç o apuntar les primeres expectatives per aquest mandat.
La regidora de Decidim Pilar Castillejo va exposar la intenció d’aprofundir , amb acords i diàleg, el “pla de rescat ciutadà” i “rescat democràtic” iniciat al mandat anterior, coneixent les dificultats de la política institucional i la burocràcia per transformar la societat.
Luís Tirado, primer grup de l’oposició, va recordar la llista de pendents al nou govern i va anunciar una oposició “intensa”, però disposada a consensuar acords de ciutat. Josep Gabarra, la formació del qual reclama l’espai constitucional, també va anunciar una oposició “lleial” i “constructiva”.
Entre els debutants estan Eugeni Montanuy, d’ERC i Melodi López de Som Ripollet . El portaveu d’ERC, que aspira consolidar la manera de fer dels republicans els últims quatre anys i “el diàleg permanent”, va reivindicar la seva formació com la “única eina visible de l’independentisme republicà” a Ripollet, mentre que López va explicar que Som Ripollet aspira a ser la veu del poble, que faran de la política directa una prioritat, decidint en assemblea i tornant-se la representació

JJR

Oda a l’associa-cionisme

Si la cultura és una mostra de la salut d’una societat, Ripollet té una salut de ferro, va exclamar la pallassa Pepa Plana en la gala del Mercat Vell

Retrobades, emoció i humor. L’associació d’Espectadors del Mercat Vell va convertir la gala de cloenda dels festejos del seu 25è aniversari, divendres, en una celebració de l’associacionisme i l’expressió de la cultura popular. Ho va fer en una gala farcida, com el teatre, d’emoció i d’humor, en la que el públic va poder veure d’una tirada retalls dels esquetxos interpretats durant l’any festiu i reviure la tasca de dinamització cultural de l’entitat. El sopar va ser motiu de  retrobada dels socis fundadors, espectadors de Ripollet i d’altres municipis, com Sant Quirze o Cerdanyola. 

JJR

  • Publicat a Ciutat

Llorenç Alvarez es proclama sots-campió d’Espanya Sènior 2019

Les danses del patinador ripolletenc van emocionar al públic, de peu en finalitzar-les

Llorenç Álvarez i Ana González en categoria Sènior i Ot Dalmau en categoria Junior, els tres patinadors del CPA Ripollet convocats al Campionat d’Espanya Junior i Sènior de Patinatge Artístic, en la modalitat de lliure, celebrat a principis de juny a Bilbao, assoleixen resultats exceŀlents.
Amb unes espectaculars actuacions en el programa curt i el llarg, Álvarez aconseguia una merescuda segona posició en la categoria sènior absoluta amb un total de 192,07 punts. El ripolletenc va emocionar al públic assistent amb les seves danses, fent aixecar al públic en finalitzar-les.
La Federación Española de Patinaje ha convocat a Alvarez a disputar els World Roller Games 2019, la fita mundial més important dels esports de roda petita i que aquest any es celebrarà a Barcelona durant el mes de juliol. El patinador tanca en modalitat individual una gran temporada en la que ha aconseguit podi en totes aquelles competicions en les que ha participat, plata al Campionat de Barcelona i el d’Espanya i or al Campionat de Catalunya.
A Bilbao, la també sènior Ana González va aconseguir una boníssima i meritòria 7 ena posició, amb una bona execució dels seus dos grans programes, i el junior Ot Dalmau, la cinquena posició en la seva categoria.Tots tres representants van estar acompanyats per la seva entrenadora Janet Ruiz 

CPA Ripollet

Subscripció a aquest canal RSS

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C