Esport escolar: Jugar per passar-s’ho bé

Destacats Esport escolar: Jugar per passar-s’ho bé

Més de 30 entitats esportives registrades al PAME, 15 disciplines representades pel cap baix en associacions i més de 1.400 escolars en lligues i competicions extraescolars. Ripollet al dia continua la radiografia de l’esport local de la mà de les entitats.

La Jornada 0 de l’esport escolar inicia la temporada amb una nova normativa que posa l’accent en els valors i treu pressió al terrenys de joc

Des de ben petits, el somni de molts nens és esdevenir esportistes professionals per, algun dia, convertir-se en el nou Leo Messi, Pau Gasol o Rafa Nadal. Idolatren les grans estrelles de l’elit esportiva fins al punt de voler ser com elles. De vegades, però, encegats per la fita de voler ser els millors o sotmesos a una gran pressió per guanyar i competir, s’obliden del més important de l’esport: jugar per passar-s’ho bé.
Perquè els més menuts no oblidin quina és la finalitat principal de l’esport i per evitar comportaments inadequats de jugadors, pares i entrenadors dins d’un terreny de joc, el Patronat Municipal d’Esports a Ripollet (PAME) ha impulsat una nova normativa que vol fer l’esport escolar menys competitiu. El PAME és una fundació pública creada per l’Ajuntament de Ripollet l’any 1983 dedicada a la gestió de l’esport municipal. “Fins ara i des de fa molts anys, l’esport escolar a Ripollet ha tingut una salut molt bona”, defensa Gerard Bocanegra,cap d’activitats del PAME,ja que “l’any passat, per exemple, hi havia al voltant de 1500 nanos que practicaven algun esport escolar”. Així doncs, la fundació sempre ha tingut com a objectiu el foment de la pràctica esportiva dins del poble a tots els nivells. Per aquesta raó, la nova normativa treballarà la part més lúdica de l’esport, impulsant els valors socials i posant accent en la diversió.

Dues setmanes abans de l’inici de la lliga escolar, el PAME ha celebrat la Jornada 0 de l’esport escolar per presentar les lligues de futbol sala i bàsquet. L’acte, que va tenir lloc dissabte al matí al Pavelló Joan Creus, tenia la finalitat principal de posar en pràctica i presentar el nou model esportiu als pares, un factor transcendental en el comportament dels nens a la pista. José Luís Tebar, pare d’un jugador benjamí de l’escola Escursell que “practica futbol perquè li agrada molt”,va valorar positivament la nova normativa, ja que “està molt bé que l’esport perdi caràcter competitiu i que els nens vegin el joc com el que realment és; un joc”.

La il·lusió d’una nova etapa
La jornada 0 va il•lusionar pares, mares i familiars que van aplegar-se a les dues pistes del pavelló habilitades perquè els més menuts disputessin partits amistosos i gaudissin d’una bona estona. Els entrenadors, figura imprescindible perquè l’equip funcioni –tant esportivament com humana–, van vetllar perquè així fos, guiant els jugadors i corregint-los perquè aprenguin i juguin en equip. “És important potenciar el respecte amb els companys, perquè educar és prioritari que ensenyar a jugar a futbol”, va matisar Jonathan Beltrán, entrenador del benjamí de futbol sala de Pinetons.
La Jornada 0 de l’esport escolar va ser el punt de partida d’una nova modalitat única que augura una pràctica molt sana i inclusiva —la normativa preveu euqips mixtes— de l’esport a Ripollet. “Sense deixar de banda l’exigència, volem fer un esport escolar menys competitiu per tal de construir una societat més solidària i col•lectiva”, va concloure l’alcalde Josep Maria Osuna per deixar clar que, des del respecte, la companyonia i el joc net, també es pot arribar a ser un Leo Messi. –Oriol Company

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C