‘Match Ball’ a Ripollet

Tot i que com a esports individuals són molt  exigents, Ripollet es consolida com un poble amb tradició pels esports de raqueta amb dos clubs capdavanters en tennis i tennis taula

A diferència dels esports d’equip, el factor psicològic és transcendental en els esports individuals. Concretament en els de raqueta. Més enllà de la resistència física, la força mental i la moral són vitals en el desencadenament de partits. On no arriben les cames o el cor, de vegades, pot arribar-hi la ment. Potser pel seu caràcter individual, el tennis i el tennis de taula són esports menys atractius que, socialment, estan un esglaó per sota del futbol o del bàsquet. A Ripollet, però, sempre han tingut tradició i tant el Club de Tennis com el Club de Tennis Taula són dues entitats molt actives al poble. Us proposem un recorregut pels dos clubs a partir de l’anàlisis dels seus dirigents.

CLUB DE TENNIS RIPOLLET: DISCIPLINES VARIADES
Tot i que actualment té la seu al poliesportiu del Patronat Municipal d’Esports (PAME), el Club de Tennis Ripollet va néixer l’any 1978 a les pistes annexes del Pavelló Municipal Joan Creus amb l’objectiu d’esdevenir un club social on practicar el tennis. Amb gairebé quatre-cents associats, és una de les entitats esportives amb més socis del poble, ja que pretén que hi estiguin a gust i s’hi quedin tota la vida. “És un club social i familiar que busca que el nen de quatre anys que comença a jugar a tennis continuï fent-ho quan en tingui seixanta”, defineix Iván Parralejo, vicepresident del club.
Pel que fa a la competitivitat, el club organitza campionats interns per als socis amb partits setmanals en format de lligueta i tornejos eliminatoris com l’Open d’Hivern o el de Festa Major. Per altra banda, compta amb equips absoluts en l’àmbit nacional perquè tothom qui vulgui competir de manera professional pugui fer-ho.
Segons explica el vicepresident del club, la valoració de la temporada és molt positiva, ja que pràcticament tots els equips de nens estan a Primera Catalana, categoria on l’equip absolut també es manté des de fa tres anys. “És un èxit perquè tenim el privilegi de competir amb els equips de més entitat de Barcelona i volem seguir fent-ho”, afirma el Parralejo.

El ‘boom’ del pàdel
Els esports de raqueta s’han democratitzat durant els darrers anys gràcies al pàdel. És veritat que, gràcies al senzill domini de la pala, el ping pong també és un esport fàcil i accessible, però, no obstant això, no hi ha punt de comparació amb el ‘boom’ que viu el pàdel. La clau de l’èxit rau en què és un esport per parelles, més lúdic, més social i que requereix menys habilitat tècnica que el tennis.
La construcció de les quatre pistes de pàdel al poliesportiu del PAME va desenvolupar una forta afició per a aquest esport, fins i tot entre gent que mai n’havia practicat cap. “És una moda que té molta acceptació però que no sabem com evolucionarà en un futur”, descriu el vicepresident del Club deTenis Ripollet.
“El pàdel tenia tanta afició que vam veure la necessitat de crear una lliga amb partits setmanals –com en tennis–, perquè la gent que volia competir marxava a jugar a pobles dels voltants”. El club ja compta, aproximadament, amb cent quaranta jugadors i té l’objectiu de seguir creixent i mantenir els equips al millor nivell possible.

El Club de Tennis Taula Ripollet com a referència
Nascut l’any 1954 arran d’una secció del Centre Moral del poble, el Club de Tennis Taula de Ripollet és una de les entitats esportives més antigues del municipi. A més, a nivell esportiu, és un dels clubs de més jerarquia, ja que sempre ha tingut equips en categories estatals i, actualment, triomfa a Divisió de Plata. Per aquesta raó, el president de l’entitat, Roman López, no dubta en afirmar que “Ripollet és un poble amb tradició pel tennis de taula i una referència en l’àmbit del consell comarcal. No hi ha cap campionat de Catalunya o Espanya on el poble no hi estigui representat”.
Pel que fa al campionat de Catalunya, el Club de Tennis de Taula Ripollet és el que ha aconseguit més medalles. L’any passat en va obtenir vint-i-dues, el doble que el Calella, segon classificat. Per altra banda, de les vuitanta fitxes que té l’entitat,aconsegueix classificar al voltant de vint jugadors pel campionat d’Espanya, on cada any obté algun podi.
A part, té quatre equips –individuals, dobles i per equips– a les lligues nacionals i vuit a les provincials que estan fent molt bon paper. “La temporada passada va ser excepcional perquè vam aconseguir cinc ascensos i enguany l’objectiu és consolidar-los”, destaca López molt satisfet.
Per sobre de tot, però, la finalitat de l’entitat és formar persones que es comportin bé, que valorin la formació esportiva i que respectin els valors de l’esport. –Oriol Company

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C