Convocada una assemblea de barri per explicar les accions en mobilitat

 

L’Ajuntament de Ripollet ha convocat una nova assemblea de barri per explicar al veïnat les accions que impulsarà durant els propers cinc anys per millorar la mobilitat urbana i fomentar models de desplaçament més sostenibles que el vehicle privat. L’assemblea es realitzarà dissabte, a les 12 .30 hores, a la Sala de Plens del consistori i suposa la culminació de la primera fase perquè Ripollet disposi d’un Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS).
El procés, iniciat el passat mandat amb la redacció d’una proposta per part de la consultora de la Diputació de Barcelona Dymo, s’ha estirat en el temps tant per incloure modificacions del govern sorgit de les eleccions de maig de 2015 com per afavorir la participació ciutadana i recollir-hi les màximes aportacions del veïnat.

DEBAT AL PLE DIJOUS
Després d’endarrerir un mes la seva arribada al plenari, durant el qual van realitzar-se una nova tongada d’assemblees als barris de Can Vargas i de Maragall, la Regidoria de Mobilitat confiava sotmetre el Pla a aprovació aquest mes de març. La sessió ordinària del Ple té lloc avui, a les 19.30 h, i el Pla és un dels punts destacats de l’ordre del dia.
Durant la tramitació administrativa del PMUS, entitats i veïns disposaran encara de 45 dies més per a presentar-hi aŀlegacions, segons va explicar a Ripollet al dia el regidor Fran Sánchez. Des de novembre de l’any passat, la regidoria ha presentat parcialment propostes incloses en el document per poder-les debatre amb els veïns de la zona afectada abans de ser aprovades. Així, el desembre, va explicar la seva idea per pacificar el carrer de Sant Jaume i l’entorn als veïns del barri Can Mas i a les famílies de l’escola Martinet; al gener, es va debatre al Centre Cultural la possibilitat de fer de sentit únic un tram de la Rambla de Sant Esteve i fórmules per guanyar espai per a vianants als carrers del centre i regular l’aparcament; i a Can Tiana -Pont Vell, del soterrament de la C-58 i la convivència al carrer de bicicletes i vianants. Els camins escolars, que també formen part del Pla i el primer dels quals afecta l’escola Tiana, van quedar aleshores però, en segon terme.

 

 

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C