Aprovat inicialment el pla de Mobilitat Urbana Sostenible per millorar la qualitat de vida a la ciutat.

Destacats Assemblea de Mobilitat dissabte 2 d'abril a la sala de plens Judit Josa Assemblea de Mobilitat dissabte 2 d'abril a la sala de plens

L’Ajuntament ha assumit que el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), iniciat al febrer de 2013, és un document viu. El regidor de Mobilitat, Fran Sánchez, va anunciar dijous, durant l’aprovació inicial del pla, la constitució en breu d’una Taula de Mobilitat. Un òrgan "participatiu i decisiu", va dir, que s’encarregarà de vetllar del compliment de les mesures aprovades i que estarà format per partits polítics, entitats veïnals, ampes i qualsevol coŀlectiu o ciutadà que vulgui sumar-s’hi.

 

El centre, pendent d'un estudi amb més profunditat

En paraŀlel, també s’activaran la comissió per l’arribada del tren i la comissió pel soterrament de la C-58. Durant el plenari, els grups municipals van avisar que presentarien aŀlegacions en el termini de 45 dies, mentre que la zona centre està pendent d’un estudi més definit.

PSC, PP i CiU van abstenir-se a l’espera d’analitzar les modificacions introduïdes i que es concreti la direcció, els objectius o es prioritzin la llista d’accions del pla, vigent fins el 2020.

En la mateixa línia que C’s, ERC va considerar-lo “un projecte important pel futur de Ripollet i el disseny d’una vila amable” tot i reclamar “ambició”. Les aŀlegacions que treballa la formació republicana estaran encaminades en resoldre mancances com la mobilitat de persones amb discapacitat, la provisió d’escales mecàniques o relacionades amb el projecte de camí de la Serra, segons va avançar la portaveu, Lurdes Serra. 

Prova pilot per canviar el sentit dels carrers de Guimerà i Sant Esteve

El canvi de sentit del carrer de Maragall el juny de 2015 va deixar amb una única sortida els veïns de la illa de Baixada Sant Enric, Carrer de Sant Enric i passatge de Cots. “Va ser pitjor el remeï que la malaltia”, van protestar dissabte en una nova assemblea de mobilitat, la primera que es realitza un cop aprovat el pla. El regidor Fran Sánchez es va comprometre durant a impulsar una prova pilot per canviar el sentit del carrer Àngel Guimerà i una part de Sant Enric. El pla de Mobilitat Urbana Sostenible, iniciat al febrer de 2013, ha estat debatut des de desembre del 2015 en 12 assemblees o reunions amb veïns i col·lectius de Ripollet. - JJR

 

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C