Ciutadans demana a Osuna que recuperi la policia de barri després de ser alertats d’un increment de furts al centre

Proposa que patrulles mixtes de Mossos i Policia Local trepitgin carrer

 

Dos agents patrullant a peu, sempre en un mateix barri assignat, per facilitar el coneixement entre els veïns i els cossos de seguretat així com les problemàtiques específiques de cada zona. Ciutadans (C’s) ha reivindicat al govern d’Osuna la implantació aquesta legislatura del model policíac de proximitat a tots els barris, compromís amb el que la formació va concórrer a les eleccions municipals i que 16 anys endarrera ja es va intentar desplegar a Ripollet.
El grup taronja presentarà la proposta al Ple de maig després que, segons el portaveu del grup Josep Maria Gabarra, comerciants del carrers Calvari, Padró i voltants alertessin a la formació d’un increment de petits furts que han patit als seus establiments.
Gabarra va plantejar la demanda dimarts de la setmana passada, a la cruïlla del carrer de Padró amb Calvari. El portaveu sosté que la reorganització de la Policia Local és una qüestió de “voluntat política” i que el cos de seguretat municipal disposa de suficients agents per desplegar el model de proximitat.
Actualment, “només es patrulla amb cotxe i així, és impossible ser coneixedors del que passa a cada barri”, lamenta el regidor, segons el qual “cada zona del municipi té problemàtiques específiques”, que es resoldrien “de forma més eficaç” amb “una interacció continuada dels agents amb els veïns i botiguers”.
El grup també demana que el govern local compti amb els Mossos d’Esquadra i que les patrulles de policia de barri siguin mixtes, amb un agent local i un dels Mossos, tal com passa en municipis com Cerdanyola del Vallès, on aquestes patrulles funcionen amb èxit des de l’any 2006.

MÉS CONTROL DE LES MOCIONS APROVADES
C’s ha presentat, d’altra banda, una moció perquè s’estableixin mecanismes de control de l’execució dels acords aprovats al plenari. Així, proposen que trimestralment el govern rendeixi comptes als grups de l’oposició sobre l’estat dels punts i que es publiqui al web municipal un registre dels compromisos adquirits des de l’inici de la legislatura. - Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C