Consens polític en la reivindicació de soterrar l’autopista C-58 al seu pas per Ripollet...i en l’hospital Ernest Lluch?

Destacats Consens polític en la reivindicació de soterrar l’autopista C-58 al seu pas per Ripollet...i en l’hospital Ernest Lluch?

La unitat inicia una nova etapa per reclamar el soterrament. El ple també va donar suport unànime a la proposta del PSC de millorar la línia E-4 de bus Expres

Els grups municipals van escenificar en el ple municipal d’octubre l’actual unitat política existent en la reivindicació per soterrar l’autopista C-58 al seu pas per Ripollet amb l’aprovació per unanimitat d’una moció del Fòrum Soterrem l’Autopista.
El text que considera el projecte de soterrament una “prioritat municipal”, va ser presentat pels grups de Decidim, PSC i ERC i llegit des del públic per la portaveu del Fòrum, Lídia Virgil. Els vint-i-un regidors del plenari de l’Ajuntment van donar-li suport, explicitat en cada una de les intervencions dels portaveus municipals. “Unitat“, “anar tots a la una” o ”confluència d’esforços” van ser alguns dels adjectius més escoltats durant les mostres de suport. L’alcalde Josep Osuna va destacar que només des de la unanimitat del consistori i amb la ciutadania cohesionada i organitzada es podia fer “cicatritzar una ferida oberta” i eliminar “una anomalia històrica”.
La C-58 parteix en dos el municipi i impacta tant per l’efecte barrera, com per la contaminació de fums i sorolls, segons la moció. “En pocs llocs una atopista té un impacte tan directe sobre una zona habitada com la de Ripollet”, va lamentar Virgil. El fòrum va recuperar aquesta reivindicació de finals dels anys 90 a la primavera, per la Festa Major va començar a exposar el projecte de soterrament al carrer i , al setembre, es va reunir amb grups muncipals. La unanimitat política en la reivindicació enceta una nova etapa de lluita. El ple municipal també va aprovar per unanimitat la proposta del PSC per millorar el servei del bus E-4.

CDC i ERC expressen al Ple el seu compromís amb la construcció de l’hospital de Cerdanyola-Ripollet

Encara amb l’impacte de l’anunci del Conseller Comín de comprar l’hospital General de Catalunya per part de la Generalitat, cap dels punts de l’ordre del dia feia referència a l’hospital Ernest Lluch. Amb tot, el debat va aflorar en l’apartat de precs i preguntes. Aquest dijous els alcaldes del Vallès, entre ells Osuna, tenen previst reunir-se amb el conseller per saber més detalls de l’operació de compra. L’objectiu de la junta de portaveus era poder aprovar abans una declaració conjunta del consistori de Ripollet. Els grups municipals comparteixen la necessitat de construir l’hospital Ernest Lluch, ja que la compra no ha de suposar “perdre l’oportunitat de construir l’Ernest Lluch”, en paraules del portaveu de CiU, Xavier Peñarando, que va pregar cenyir-se en “el que ens uneix: la construcció de l’Hospital” –JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C