C’s alerta de la pèrdua de posicions de Catalunya a l’Estat en educació 0-3

El grup municipal vol que l’Ajuntament reclami a la Generalitat que aboni el deute pendent derivat de l’incompliment en el finançament de les bressol

El grup municipal de Ciutadans (C’s) defensarà en el ple de novembre, el dijous 24, la necessitat d’exigir a la Generalitat el compliment de les seves obligacions amb el finançament de les escoles bressol municipals. L’administració catalana ha retallat des de l’any 2011 les aportacions de forma progressiva fins arribar a suprimir-les aquest 2016. El pressupost autonòmic per al 2017 tampoc preveu, segons C’s, cap partida per recuperar el finançament compromès.
La moció presentada pel portaveu Josep Gabarra adverteix de la pèrdua durant la darrera dècada de posicions de Catalunya en relació amb la resta de l’Estat en educació 0-3. Així, el curs 2003-2004, Catalunya ocupava el segon lloc en escolarització d’infants de dos anys, amb el 51,2 per cent de criatures d’aquesta edat escolaritzades, mentre que aquest curs s’ha situat sisena, per darrera del País Basc, Madrid, Cantàbria, Galícia i Andalusia.

En concret, el text proposa que el consistori insti a la Generalitat a recuperar progressivament les dotacions econòmiques per a educació de 0-3 anys fins arribar al volum d’inversió de l’any 2011, de 1.800 euros plaça i any. A més demana que s’exigeixi el pagament del deute pendent.

Els punts d’acord 2,3,4 i 5 de la moció proposen accions municipals com ara estudiar en un termini de sis mesos la demanda i oferta de places escolars 0-3 al municipi per instaurar places gratuïtes en funció dels ingressos familiars o promoure un pla que permeti incrementar la proporció d’infants en situació de vulnerabilitat escolaritzats.
Altres propostes fan referència a garantir la presència de parelles educatives a les aules, amb un augment del nombre d’auxiliars i vetlladores; i a la llengua, en el sentit d’assegurar la presència a l’aula del català, el castellà, l’anglès i, segons recull la moció, l’aranès, en funció del territori. –JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C