Ripollet delega la recaptació de la majoria de tributs

Destacats Ripollet delega la recaptació de la majoria de tributs

El ple ha aprovat ampliar l’acord amb l’Organisme de Gestió Tributaria de la Diputació de Barcelona perquè assumeixi noves taxes i impostos

El ple municipal de l’Ajuntament de Ripollet ha aprovat ampliar la delegació a l’organisme tributari de la Diputació de Barcelona de la recaptació d’impostos municipals i taxes públiques, amb la incorporació de l’Impost de construccions o la taxa de cementiri municipal, entre altres. La revisió de l’acord, vigent des del 2013, permetrà recuperar tres treballadors municipals cedits, cosa prioritària perquè l’Ajuntament no pot ampliar plantilla malgrat la falta de personal.
El nou acord permetrà que la recaptació sigui més “eficaç”, “amb un millor servei pel ciutadà, sense que (el consistori) perdi control en la gestió “, va defensar la regidora d’Hisenda Pilar Castillejo.

El punt, retirat de l’ordre del dia del ple de setembre perquè no incorporava informació del cost de l’operació, ha estat aprovat amb els vots favorables de Decidim, Ciutadans, PP, CiU, ERC i la regidora no adscrita, mentre que el PSC s’ha abstingut. La Diputació de Barcelona va rebre com a compensació per la delegació de tributs 170.900 euros l’any 2015; segons càlculs de la regidoria, el rebut pel consistori pujarà amb l’ampliació 23.700 euros més.
Que els grups compartissin la proposta no ha impedit un agre debat polític en el plenari; PSC, PP i CiU han retret de nou a Decidim haver “canviat de posició i no explicar-ho”.

Hemeroteca en mà, el socialista Lluís Tirado, i els portaveus populars i convergents, Víctor Diéguez i Xavier Peñarando, van citar discursos del COP, partit que forma part de la coalició de govern, en contra del primer acord amb la Diputació i van recordar l’oposició a externalitzar serveis municipals.
“De contradicció n’hi una”, els ha replicat Castillejo, segons la qual delegar funcions del consistori a una altra administració pública “no és externalització” i, perquè ara només es delega “part de la gestió i la recaptació però no el control en la gestió”.
Sense resposta va quedar-se el matís de Ciutadans. El seu portaveu Josep Gabarra, també va veure incoherència. Aquesta, però, radica en “delegar els diners a fora”, perquè es considera “més eficaç” i, en canvi, “voler internalitzar l’aigua”.
El portaveu popular va anunciar per la seva banda que el seu grup exigirà que la millora de l’efectivitat redundi en les famílies, amb l’aplicació de deduccions en taxes i impostos.

Els dos punts restants de la part executiva de l’ordre del dia també van ser aprovats. El ple va declarar extingit el contracte de lloguer per a la instal·lació de publicitat en terrenys municipals limítrofs a la C-58 i ha aprovat per unanimitat demanar que es retirin els suports publicitaris, la instaŀlació dels quals no compleix la distancia normativa actual, en els propers quinze dies.

La voluntat de l’equip de govern passa per tornar a licitar el contracte de lloguer, que havia vençut, va explicar Josep M. Osuna, adaptant-lo a les distàncies de seguretat del vial. Amb els vots a favor de tots els grups i l’abstenció del PSC, va prosperar una proposta per modificar la plantilla i la relació de llocs de treball del Patronat Municipal de Cultura.

El pes del plenari va tenir lloc en la part de mocions, amb el debat de set iniciatives, dues d’aquestes del grup de govern de Decidim, dues del PSC, una de Ciutadans i una de CiU, a més d’una proposta de posicionament conjunta de CiU, ERC i Decidim en defensa del procés català. Totes van prosperar excepte la demanda de Decidim de reprovar el transfuguisme. La proposta va ser tombada amb els vots contraris de 12 regidors (PSC, C’S, CiU, PP i Mònica Laborda) i l’abstenció de la portaveu d’ERC, Lurdes Serra, només els 8 edils de Decidim van donar-li suport.
Dues mocions més van ser retirades del punt de l’ordre del dia per la regidora no adscrita, Mònica Laborda, la primera, sobre la violència de gènere i coincident amb una de les propostes de Decidim, en ares al consens i la segons, perquè l’actuació de parcs i jardins que es demanava ja s’està aplicant. –JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C