ERC vincula el suport a les ordenances a les negociacions del pressupost

Destacats ERC vincula el suport a les ordenances a les negociacions del pressupost

Els republicans, que han demanat bonificar la nova taxa de casaments, intenten assolir compromisos en habitatge, promoció econòmica, residus i benestar animal amb la introducció de mesures en els comptes municipals

ERC espera que el Govern local presenti demà en junta de portaveus el projecte de pressupost municipal per al 2017 per decidir la posició del grup sobre els impostos i taxes proposats per l’executiu de Decidim. “Entenem que les ordenances fiscals estan lligades als pressupostos. La recaptació de taxes i impostos, acompanyada d’una bona gestió, és clau per garantir els serveis públics” ha justificat la portaveu del grup Lurdes Serra que ha reivindicat la forma de treballar en paraŀlel ordenances i pressupostos dels republicans.
Les converses amb Hisenda i altres regidories es van iniciar al setembre; en els dies previs a l’aprovació definitiva de les ordenances, el diàleg, però, s’ha centrat en la introducció de noves mesures als comptes per al 2017 en habitatge, promoció econòmica, residus i benestar animal.
Amb només un vot al plenari, la postura del grup d’ERC- Junts per Ripollet no és decisiva per inclinar favorablement la balança en el ple d’aquest dijous. Pel 2017, ERC s’ha limitat ha presentar una única aŀlegació a la nova taxa de casaments (pagina 7). En canvi, les propostes que planteja als comptes de l’any vinent obririen la porta a novetats impositives pel 2018, en relació, sobretot, a la taxa d’escombraries, però també a l’IBI o en tributs que graven l’activitat econòmica.

NOVETATS IMPOSITIVES
Si aconsegueixen el seu objectiu, Ripollet tindrà el 2018 una taxa d’escombraries diferenciada per a domicilis i comerços. La quota serà variable en funció de les persones empadronades i inclourà bonificacions per als que reciclin, utilitzin la deixalleria o bé fabriquin el seu compost.
Pels comerciants, ERC vol que es diferenciï la quota segons l’activitat i es premiï els que apliquen la recollida selectiva. D’aquesta manera, la taxa estaria en concordança amb el nou model de recollida d’escombraries que està treballant el govern local, ha argumentat el president d’ERC. Altres compromisos explicats per Jordi Soldevila estan encaminats a fomentar el comerç local, la innovació al mercat i la reindustrialització de Ripollet.

MÉS AJUDES PER PAGAR L’IBI
Pel que fa a l’habitatge, els republicans demanen que els pressupostos contemplin ajudes a famílies necessitades per pagar l’IBI; un increment de l’ajuda a l’habitatge per aprofundir la resposta en emergència habitacional i la concreció de la partida per a la borsa de lloguer municipal, amb l’objectiu d’intensificar el lloguer social.

INCENTIVAR EL CENS D’ANIMALS
Per últim, els republicans proposen que entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2017, el consistori mantingui una campanya permanent en els cens d’animals de companyia. Mentre a estigui en vigor, complir amb l’obligació de censar els animals serà gratuït. Aquesta mesura seria un primer pas, segons ERC, per posar al dia les polítiques de benestar animal, d’acord amb la taula animalista.

En aquest sentit, Serra va explicar que, des del relleu de regidors, amb el nomenament de Franc Sánchez com a titular, s’estaven fent reunions constants per complir amb els pactes assolits el 2016 entre el seu grup i Decidim i amb la moció aprovada per unanimitat el febrer -Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C