C’S condiciona el suport al govern al compliment d’acords programàtics

Destacats C’S condiciona el suport al govern al compliment d’acords programàtics

Gabarra diu que Decidim no ha fet res en la neteja del riu Ripoll, el pla d’aparcaments i les intervencions contra les caques del gos pactades amb C’S. Reivindica a més una rebaixa fiscal més amplia que la de l’IBI

Amb tres regidors, el grup municipal de Ciutadans ha estat clau perquè les ordenances fiscals i els pressupostos municipals del govern en minoria de Decidim prosperessin el primer any de mandat i per l’exercici d’aquest 2017 malgrat la disparitat ideològica dels dos grups. A canvi del seu suport a les ordenances, els taronges han forçat a l’executiu d’Osuna a rebaixar en dos anys un 4% el rebut de l’IBI (un 2% aplicat el 2016 i un altre 2% per l’any en curs).
La rebaixa de l’IBI però, és insuficient pel grup de Ciutadans que, els dos propers anys de legislatura, condicionarà el seu suport al compliment dels acords programàtics que, segons el portaveu del grup, Josep Gabarra, han pactat amb Decidim.
En les negocions, C’s ha volgut situar en primer pla de l’agenda d’acció governamental actuacions com la neteja del riu Ripoll, un pla d’aparcaments i intervencions contra les caques de gos a més de demandar una rebaixa fiscal centrada, en especial, en la taxa d’escombraries. Segons Gabarra, les accions pactades o bé no s’han portat a terme o bé no es fan amb la celeritat suficient: “ni s’ha avançat en la tinença d’animals responsable ni s’ha solucionat el problema d’aparcament”, diu el regidor. Pel que fa a la neteja del riu, “sembla que —malgrat haver obtingut una subvenció de 400.000 euros per fer-la efectiva— els tremoli el pols per no perjudicar els horts”, afegeix.

MÉS POLÍTIQUES ACTIVES
El govern tampoc es partidari de rebaixes fiscals com la proposada per C’s. En aquest sentit, la regidora d’Hisenda Pilar Castillejo ha expressat la reticència a abaixar l’IBI, el rebut del qual tenia intenció de congelar, per no posar en risc serveis municipals.
Gabarra va anunciar dilluns de la setmana passada una actitud més “reivindicativa” al plenari i, com ja va fer l’abril de 2016, en el balanç del primer any de mandat, el portaveu de C’s va tornar a llençar una advertència a Decidim: no estan disposats a mantenir “l’estabilitat com hem fet “ en els gairebé dos anys de govern de Decidim i seguir facilitant l’aprovació d’impostos i despeses municipals si la formació d’Osuna no posa en marxa “polítiques actives” per complir els “acords programàtics” ha dit Gabarra en declaracions a Ripollet al Dia. –JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C