Tirado opta a liderar el PSC de Ripollet

“El projecte socialista és més necessari que mai” argumenta l’actual regidor que presenta la seva candidatura a primer secretari amb “ganes i iŀlusió”

A només quatre dies de l’elecció de l’executiva comarcal socialista al congrés de la Federació del PSC del Vallès Occidental Sud, l’actual regidor de Ripollet Luís Tirado anunciava dijous la seva candidatura a primer secretari del PSC local. La direcció podria convocar aquesta mateixa setmana l’assemblea que decidirà qui capitaneja el PSC de Ripollet pel mes de març o abril i fixar els terminis de les votacions internes. Després de les primàries catalanes entre Miquel Iceta i Núria Parlon i de les eleccions comarcals, arriba el torn de la renovació a les localitats.

REIVINDICACIÓ DEL SOCIALISME
Tirado creu que el projecte socialista és ara més necessari que mai tant a Ripollet com a escala global i n’argumenta la necessitat davant el risc que comporta l’auge “de partits xenòfobs al món o de partits populistes” que “com a Ripollet, diuen que faran de tot i després no ho fan”.
Un altre dels arguments que esgrimeix és l’experiència acumulada com a regidor i veterà militant del PSC així com la iŀlusió i les ganes de tirar endavant el projecte socialista. De moment, diu, ha rebut el suport de diversos companys de partit i té ja perfilat l’equip amb el que concorrerà les eleccions internes.
De sortir elegit, la nova executiva incorporarà històrics com els regidors Maria Lladó i Juan Molina o l’ex regidor Albert Castro si bé la meitat seran cares noves. Entre els qui li han dit sí hi han joves, universitaris, pares i mares o membres de comitès d’empresa; amb noms com Diego Puig, vicepresident de l’AMPA de l’escola Enric Tatché, Eva Herrera o Javi Gómez, president al Baix Llobregat de la sectorial de la UGT de Comerç.
La candidatura de Tirado s’ha fet pública poc després que l’actual primera secretaria del PSC, Rosa Martín, comuniques internament la seva intenció de no optar a la renovació. Amb tot, l’aspirant no descarta que sorgeixen altres candidats: “som una agrupació amb molts militants, homes i dones, qualificats”, assenyala mentre fa un elogi de les votacions internes adoptades al PSC per triar els seus líders.

OBRIR-SE A LA CIUTADANIA I REFORÇAR LES JOVENTUTS
El projecte amb el que Tirado es presenta, i que el regidor va esbossar dijous passat, contempla la possibilitat d’obrir les assemblees de la formació a la ciutadania perquè puguin expressar la seva opinió. L’aspirant a primer secretari planteja, a més, reunions periòdiques amb entitats i associacions i una sèrie de trobades amb la resta de formacions polítiques. “Hem d’obrir el partit i ser transversals perquè arribi a tothom”, defensa. Entre els objectius figura el de guanyar les eleccions municipals el 2019 i créixer, amb interès especial en recuperar a Ripollet la força de les Joventuts Socialistes, formació que Tirado va dirigir dues dècades i mitja endarrera. –J. Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C