ERC culmina la renovació i incorpora nous militants a l’executiva

La formació independentista reforça l’estructura amb la mirada posada al referèndum i com a conseqüència del creixement experimentat des del 2015 

La portaveu del grup municipal d’ERC-Junts per Ripollet, Lurdes Serra fa 27 anys que té carnet republicà. La suma dels anys de militància dels set membres restants de la nova executiva d’ERC de Ripollet està per sota dels anys d’afiliada de Serra sola. Es possible que aquesta xifra no li digui res d’entrada: pel republicans, que van renovar el seu màxim òrgan de direcció en assemblea ordinària el 27 de gener, és molts significativa. És el reflex, senyalen des del partit, de la “línia expansiva” en què estan immersos, tant en militància com pel que fa a nous simpatitzats.
A excepció de Serra, la nova junta està formada per persones que s’han incorporat a ERC fa un, dos o tres anys. “Aquesta renovació és fruit de la reorganització i consolidació de l’espai d’ERC a Ripollet”, va emfatitzar dimecres passat Jordi Soldevila que, escollit president el juny de 2015, és l’únic que repeteix en el càrrec intern. A més de Soldevila i Serra, continuen Anna Montero i Francesc Gargallo, si bé amb noves responsabilitats respecte l’anterior direcció. Josep Maria Tatché oficialitza la seva incorporació tardana a l’executiva mentre que la resta entoma per primera vegada la responsabilitat. Són “gent preparada”, segons Soldevila, que provenen d’àmbits socials diferents i que han fet el pas a la política coincidint amb el creixement del partit.

REFERENTS DE L’INDEPENDENTISME
L’estructura s’ha reforçat amb la mirada posada al referèndum de setembre, el principal repte que es planteja la formació independentista a escala nacional, però també per donar suport a les polítiques impulsades pel grup municipal amb el suport de les comissions i subcomissions de treball.
Pel que fa als càrrecs, destaca la representació de les JERC —que s’han constituït recentment i tenen previst fer la seva primera aparició pública en un parell de mesos— i la nova secretaria de Polítiques de Gènere, aspecte que es vol potenciar. No en va l’executiva, amb quatre dones i quatre homes, és cent per cent paritària.–J. Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C