El pressupost suma 1,2 M del calaix per executar les primeres inversions

Destacats El pressupost suma 1,2 M del calaix per executar les primeres inversions

La modificació de crèdits prospera al ple amb l’abstenció de PSC, C’S, CIU —que retreu al govern la falta de consens previ— i PP. Els republicans i la regidora no adscrita donen suport a la proposta que permetrà realitzar 17 projectes del pla d’inversions 2016-2019

El ple municipal de Ripollet va aprovar dijous passat una modificació de crèdits per incorporar al pressupost municipal 1,2 M d’euros de romanents de tresoreria, amb l’objectiu d’executar 17 projectes del pla d’inversions la redacció dels quals ja ha finalitzat. La modificació de crèdits aprovada també contempla una transferència de la Diputació de Barcelona de 3.500 euros i la incorporació d’anualitats d’aquest ens per arranjar el pati de butaques del Teatre Auditori i dotar part dels projectes de recuperació del riu i modernització de l’administració.
Les inversions que es realitzaran afecten el manteniment de la via pública, la mobilitat, a centres escolars i a equipaments esportius, entre altres. La regidora d’Hisenda, Pilar Castillejo va detallar al plenari la llista completa dels projectes entre els que s’inclou la reforma d’unes noves dependències pel Jutjat de Pau (20.000 euros), la compra de comunicadors digitals per l’emissora (5.000 euros) o la instal·lació d’un monument al Parc del riu Ripoll dedicat al coŀlectiu LGTBI.

VORERES I ROTONDES

L’Ajuntament invertirà 168.000 euros en l’arranjament de voreres i uns altres 100.000 euros en l’asfaltat de carrers, amb obres al carrer de Balmes, Tarragona i Montcada. Actuació destacada en Via Pública és la posada en marxa de les fonts ornamentals —un projecte que va forçar l’oposició— amb l’arranjament i obertura de la font del Parc del riu Ripoll (212.000 euros).
Pel que fa a la mobilitat, està previst una nova rotonda entre els carrers Indústria i Jaume I (61.000 euros), actuacions d’adequació de l’aparcament del carrer Sant Jaume-Font de Can Mas, l’ampliació dels carrils bici del carrer Tortuguer i del parc del riu Ripoll cap a Montcada, actuació que està cofinançada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’adquisició de separadors per a carrils bici (10.000 euros) a més d’actuacions per repintar la pintura vial i millorar la seguretat.
Les escoles beneficiades aquest any amb millores de manteniment són Tiana i Martinet, amb la reparació del paviment dels baixos de Tiana, afectat per unes inundacions, (50.000 euros) i dels bancs de Martinet (10.000 euros). Uns altres 35.000 euros es destinen al tancat del pati de Martinet, que s’amplia amb un annex del carrer Indústria.

PER FI, PISTA D’ATLETISME

En esports, es tancarà el perímetre de la pista del pavelló Joan Creus (50.000 euros), i la sala de monitors de la piscina a més de renovar i legalitzar els dipòsits de clor. Es destinen a més 22.400 euros pel camp infantil de l’Industrial.
La reforma de les pistes d’atletisme amb una inversió de 200.000 euros per incorporar dos carrils i entrades és en el camp esportiu un dels projectes més importants tant pel volum econòmic com perquè l’actuació, demanada per la Unió Ripollet Atlètica (RUA) acaba amb un conflicte de l’entitat i l’administració.

CIU DEMANA CONSENS

En una sessió plenària sorprenentment curta, la modificació de crèdits va prosperar amb l’abstenció de la majoria de grups d’oposició que facilitaven així una potestat del govern. La proposta va comptar amb el suport d’ERC i la regidora no adscrita.
El PSC va voler constatar amb l’abstenció del grup que les inversions serien unes altres de governar els socialistes. Tot i expressar l’acord amb algunes de les millores del llistat, el portaveu de CiU, Xavier Peñarando, no va poder votar a favor perquè, va dir, els projectes no s’havien consensuat amb les entitats i formacions representades als Patronats Municipals i altres òrgans participatius afectats.
La portaveu d’ERC, Lurdes Serra, va demanar que les inversions, amb les que està d’acord excepte la recuperació de les fonts, s’acompanyin d’un pla de manteniment per evitar situacions d’abandó com fins ara, va dir. —JJR

 

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C