Decidim es reivindica com el govern del canvi amb un resum de les seves polítiques en dos anys

Destacats Decidim es reivindica com el govern del canvi amb un resum de les seves polítiques en dos anys

La participació ciutadana, la modernització de l’administració i la justícia social, eixos destacats en un document que recull actuacions en 22 àmbits

El nom de Decidim, la candidatura de coalició que el maig de 2015 encapçalava l’alcalde Osuna, no és perquè sí. “No hem vingut per fer monuments ni grans obres però ens estem deixant la pell en la participació pública i en avançar cap a una democràcia participativa”, va afirmar dilluns el portaveu Jacint Padró. La coalició basa en 22 àmbits el resum de les seves polítiques municipals en els dos primers anys de govern, si bé destaca com a eixos del canvi: “l’acostament de l’Ajuntament a les persones i l’increment de la participació d’aquestes en la gestió municipal”. Què la població pugui decidir, ha resumit el regidor Oriol Mor, subratllant el nom de la candidatura.

En l’equador del mandat, Decidim ha posat èmfasi en les hores i recursos destinats a modernitzar la maquinària de l’administració ja que el seu estat “impedia el funcionament transversal”, dificultava la participació ciutadana i l’obtenció de recursos d’administracions supramunicipals per a projectes de ciutat.
“Hem donat múscul a l’administració” i “hem canviat les dinàmiques, apoderant la població, perquè siguin els mateixos veïns i veïnes que treballin els projectes de ciutat”, ha dit Mor.

L’organització coŀlegiada dels tres patronats o la regularització dels processos de contractació municipal s’ha fet a partir d’una auditoria interna de gestió, encara en marxa. “No estem buscant culpables per anar a fiscalia sinó per fer canvis i estructurar”, ha afegit Padró en ser preguntat per l’auditoria promesa en campanya electoral.
Durant la compareixença, Mor també ha fet una crida a la mobilització de la ciutadania ens grans reivindicacions com el soterrament de l’autopista, la residència, l’hospital, l’institut o les infraestructures de transport, entre altres, “perquè necessitem el suport de la gent” en les negociacions amb entitats supramunicipals. El document de balanç es limita però, a ressenyar en quatre pàgines les actuacions fetes al consistori. “Es pot dir de forma objectivable que hem fet més en dos anys que els últims vuit”, va manifestar Padró, al repassar una a una les accions (veure quadre adjunt). 

Decidim “compta amb l’actitud positiva de la població que ens anima a continuar per canviar i impulsar Ripollet”, conclou el text. La coalició es reivindica com la “única opció de canvi creïble” i es compromet a “seguir introduint canvis i millores” malgrat, afegeix, “les dificultats econòmiques i polítiques”. —Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C