ERC aposta perquè Martinet i Pinetons siguin escola-institut

Destacats ERC aposta perquè Martinet i Pinetons siguin escola-institut

Les ampliacions dels dos centres evitaria  l’arribada de cinc línies escolars als instituts amb problemes d’espai. Els republicans fan una crida a la comunitat educativa perquè se sumi a una proposta en què “tothom surt guanyant”  

Segons l’estudi Informe de Planificació Educativa de Ripollet que va fer la Diputació de Barcelona al 2016 per encàrrec municipal, a Ripollet farà falta, durant almenys una dècada, aules de secundaria per absorbir la població jove en edat d’estudiar. “El gran problema que tenim és la massificació. Només es podran desenvolupar els objectius del Pla local educatiu sí desmassifiquem les aules”, adverteix el president republicà Jordi Soldevila, que, acompanyat per la regidora i portaveu del grup municipal, Lurdes Serra, i altres membres del partit, va fer divendres una crida a la comunitat educativa a recolzar la petició d’escoles-instituts.

Efecte Rebot: Beneficiats tota la comunitat educativa
La idea, definida com una “aposta política valenta” per Soldevila, ha estat debatuda amb les AMPES dels dos centres i arribarà al Consell Escolar amb, segons els republicans, l’aval de les famílies. La formació creu que el consell hauria d’encapçalar la demanda —els detalls de la qual s’han de concretar— ja que “beneficia a tota la comunitat” destaca Serra.
Amb l’ampliació de l’oferta escolar, es garanteix, per una banda, la continuïtat en tota l’etapa educativa obligatòria de les línies pedagògiques de les dues escoles, que són diferents de la resta. L’alumnat de cinc línies d’escolars —la suma de Martinet i Pinetons— continuaria estudiant l’ESO a les seves respectives escoles. Encara que sigui per efecte rebot, ERC espera que els tres instituts existents al municipi puguin baixar, per altra banda, les ratios a les aules d’ESO i recuperar els espais específics, com ara laboratoris, biblioteques o aules de tecnologia, que han perdut en ampliacions per acollir nous alumnes

Zona d’especial atenció
Els republicans confien també que, un cop analitzats els resultats de l’informe, Ripollet sigui declarada zona d’especial atenció educativa, fet que comporta la injecció de recursos extres en matèria educativa i podria facilitar, afegeix Serra, l’obtenció de les dues escoles-institut en entre un i tres cursos vista.
A Catalunya hi havia 18 centres públics d’aquests tipus l’any 2016, la majoria situats en localitat petites tot i que n’hi ha en ciutats com Barcelona o Reus, on escoles amb línies pedagògiques diferents han demanat que els alumnes puguin cursar tota l’educació obligatòria al mateix centre. Les escoles-institut formen part del programari polític de la formació republicana si bé no l’havien recollit en propostes locals fins ara, després que la construcció d’un quart institut hagués estat descartada pel Departament d’Educació i d’analitzar amb l’ajuda d’experts la situació.

Pocs graduats i situacions de pobresa
Un de cada dos ripolletencs menors de 16 anys no obté el graduat escolar. Dels que sí accedeixen a la titulació s’ignora quants podran continuar estudiant ja sigui per manca d’una oferta educativa suficient al municipi o perquè la mateixa situació econòmica de les famílies els impossibilita seguir els estudis fora de Ripollet . ERC va servir-se divendres d’aquest fet, sustentat en dades que ha extret de l’informe de Planificació Educativa de Ripollet per defensar que el municipi es declari zona d’especial atenció educativa. Badia del Vallès o barris de Barcelona com la Mina tenen aquesta classificació. “L’etiqueta no perjudica la ciutat, al contrari, ja que reverteix en més recursos per l’educació pública de qualitat”, asseguren. –JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C