Les JERC retiren quatre plaques franquistes dels carrers de Ripollet

Destacats Les JERC retiren quatre plaques franquistes dels carrers de Ripollet

Les lliuraran a l’alcalde. L’equip de govern va anunciar al gener la retirada de la simbologia feixista dels portals, carrers i espais públics

La recentment formada secció local de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya va anunciar en roda de premsa que no queda cap placa del Ministerio de la Vivienda als carrers de Ripollet. Durant l’actual mes de maig, els membres de les JERC van retirar quatre de les cinc plaques franquistes restants al municipi.
“La cinquena i última, al carrer Tamarit núm.81, no la vam poder retirar perquè per fer-ho havíem d’accedir a l’interior d’una propietat. Aquesta és l’única que ha retirat l’Ajuntament de Ripollet fa uns dies”, destaquen els membres de les JERC. Les altres quatre plaques estaven situades als carrers Duc de Tetuan i Afores i a la Rambla de Sant Jordi.
Segons expliquen des de la secció local, van dur a terme la retirada durant la nit per evitar molèsties i motivats pel que defineixen com “una qüestió de dignitat democràtica, de memòria històrica i de respecte a tothom que va patir els horrors del franquisme”. A més, destaquen que van actuar “sense més esperes i llargues del govern municipal” i anuncien que volen entregar les plaques a l’alcalde. Aquesta és la primera acció de les noves JERC de Ripollet, que van notificar de la retirada al grup municipal d’Esquerra un cop l’havien dut a terme. La presentació oficial de la secció tindrà lloc el divendres 19 de maig i comptarà amb la presència del diputat al Congrés Gabriel Rufián.
L’Ajuntament va anunciar la retirada de simbologia franquista al gener, i segons va explicar el regidor David Fontanals al ple d’abril, en resposta a preguntes d’ERC, tenia previst retirar les plaques el 8 de maig, després de superar el termini d’informació a les comunitats de veïns i d’endarrerir-se el procés pels festius de Setmana Santa. —MG/ JR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C