Oda al poder tranformador del municipalisme

Destacats Oda al poder tranformador del municipalisme

Decidim presenta el full de serveis i es marca fites amb l’horitzo del 2019

El govern de Decidim creua aquesta setmana l’equador del seu primer mandat. Amb el lema “2 anys amb tu a l’Ajuntament”, la coalició alternativa va rendir comptes de l’acció municipal, de les fites aconseguides però també dels reptes a assolir els dos propers anys, en un vermut celebrat diumenge a la rambla de Sant Jordi.

Les intervencions del diputat al Congres per En Comú Podem Xavier Domènech i la diputada al Parlament per la CUP, Gabriela Serra van situar el municipalisme al centre de la transformació política global. “Els ajuntaments del canvi com Ripollet heu iniciat el camí i demostrat que és possible i quin és el futur”, va proclamar Domènech amb la mirada posada en les municipals de 2019. Serra, orgullosa d’estar en el tercer municipi català en obrir un centre de planificació familiar els primers anys de la democràcia, va demanar mobilització. “Tot es lluita, res es regala” va dir, perquè la “democràcia es construeix d’abaix”. És en els ajuntaments on es pot decidir, primer estadi democràtic.

ACONSEGUITS I MILLORABLES
Ha estat la participació, amb les convocatòries d’assembles de barri, temàtiques i d’audiència pública, la primera de les polítiques destacades per l’alcalde Osuna a mig mandat. En el llistat de projectes endegats, l’habitatge ocupa la segona plaça, amb l’obertura de l’oficina municipal, la mediació hipotecaria, la coordinació amb la PAH i la sortida a lloguer de 74 habitatges buits de la promoció pública d’Impsol. Osuna va anunciar a més l’ocupació en breu dels 15 habitatges restants.

Els plans d’ocupació, amb un centenar de contractes el 2016 i l’establiment d’un salari mínim de 1.000 euros, la planificació per mantenir voreres i carrers, l’increment de freqüència del bus exprés i les millores de línies i en parades; el nou model d’esport escolar no competitiu; els programes de cultura transversals o la reducció de les molèsties de l’Ecoparc amb l’estudi de les olors van ser altres accions destacades. Projectes com la municipalització de serveis, la neteja del riu, de memòria històrica o en defensa dels drets del coŀlectiu LGTBI formen part del full de serveis. a més de la resolució del conflicte de la benzinera de Can Mas o l’obertura parcial dels CAPs a l’estiu .

En el capítol d’autocrítica, Osuna va fixar com a prioritat la millora de la neteja viària, de les polítiques de joventut i socials, la transparència del web el manteniment dels parcs i la connexió del transport públic amb la comarca. Entre els compromisos pendents, va citar l’auditoria de l’estructura de l’ajuntament. Com Serra, Osuna va demanar la mobilització de la ciutadania per les grans reivindicacions de ciutat i va retreure a la majoria de l’oposició no tenir ni projecte ni model de ciutat.

A l’acte van intervenir el regidor de Guanyem Badalona José Tello i des de les Candidatures Alternatives del Vallès, .moviment en què s’emmarca Decidim, Albert Díez (AEB de Badia), que van parla de la cooperació entre municipis del canvi —Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C