El portaveu del PSC, Juan Parralejo, i dues regidores més s’acomiaden de l’Ajuntament

Destacats El portaveu del PSC, Juan Parralejo, i dues regidores més s’acomiaden de l’Ajuntament

El primer secretari del PSC, alcaldes de la comarca i representants d’institucions i entitats de Ripollet acompanyen la família socialista en un comiat institucional de qui va ser alcalde quinze anys i de part del seu equip

El ple de l’Ajuntament de Ripollet va reunir-se dijous al vespre en sessió extraordinària per conèixer oficialment la renuncia a l’acta de regidors de Juan Parralejo, Rosa Martín i Maria del Mar Viera, en una transició dins l’agrupació local socialista presentada com a “modèlica” per l’actual primer secretari i portaveu del PSC, Luís Tirado. Els socialistes van voler dotar de màxima solemnitat l’adéu-siau a 22 anys a l’Ajuntament de Parralejo, 15 d’aquests exercint d’alcalde, a uns altres tants de Martí, que va ser primera tinent d’alcalde de Ripollet durant el mandat de Parralejo, i a la dècada de regidora de Viera.
Representants d’institucions com el defensor al ciutadà, el rector de la parròquia de Sant Esteve i d’entitats locals a més del primer secretari del PSC, Miquel Iceta i altres càrrecs institucionals i polítics de la comarca, de la diputació i de les associacions municipalistes van seguir el comiat juntament amb els treballadors del consistori i amics i familiars dels tres edils, que van rebre els agraïments més emotius.
La sala de plens, que va arribar a temperatures sufocants, s’havia quedat petita i part dels assistents a l’acte van escoltar els discursos a través de la pantalla del vestíbul de l’Ajuntament. La calor i l’aforament al màxim de la capacitat van ser compensats finalitzat el ple amb una copa de cava al pati de les Moreres de l’edifici consistorial.

URBANISME I GESTIÓ ECONÒMICA, MODELS DEFENSATS
En el seu discurs de renúncia, Juan Parralejo ha dit que se’n va del consistori amb la satisfacció d’haver complert amb els compromisos polítics i haver deixat “un poble més habitable i més inclusiu”.
L’ex alcalde va repassar l’extensa trajectòria a l’Ajuntament —on ha representat “tots els papers de l’auca”, va apuntar en aŀlusió a l’etapa de tècnic municipal, prèvia a la política—, destacant la gestió econòmica i el model urbanístic.
Segons el ja exportaveu socialista, el balanç positiu dels comptes ha permès a l’Ajuntament incrementar les polítiques socials els pitjors anys de crisi i ha evitat retallades en els serveis, mentre que l’urbanisme ha contribuït , va emfatitzar, al grau de convivència i cohesió social del municipi.
Parralejo va reivindicar la figura del seu mentor, l’exalcalde, ja mort, Carles Ferré, i va tenir paraules d’agraïment pels seus socis de govern: ICV entre els anys 2003 i 2017 i, en especial, PDEcat, amb qui han compartit govern els últims 15 anys de mandat socialista.
Els de Rosa Martín i Maria del Mar Viera van ser comiats més emocionals: Martín va obrir el seu torn amb els sentiments i les vivències d’una etapa que s’acaba i de la que sobretot, se sent “orgullosa”; Viera va recordar els seus pares per agrair-los que li haguessin transmès els valors del socialisme. “No tot ha estat fàcil, però sí ha estat sempre apassionant”, va resumir en una frase, Martín, el seu pas per l’Ajuntament de més de dues dècades.

ÀLBUM DE FOTOS A L’ERA INSTAGRAM
L’Ajuntament va obsequiar els tres edils amb el lliurament d’un gravat de l’artista i professora de dibuix del Centre Cultural Liliana Figini i per a Juan Parralejo, un àlbum de fotografies, amb actes institucionals, que va rebre emocionat de mans de Josep M. Osuna. L’alcalde va agrair-los la dedicació, una tasca “gens fàcil”, va dir, ja que els governs municipals “fan front a reptes i necessitats importants” malgrat “els pocs recursos i les limitacions que imposen entitats supramunicipals”.
Des de Decidim, Pilar Castillejo, va emmarcar l’acte en la normalitat del pas del servei públic a la reincorporació a la vida professional i privada. Luís Tirado va subratllar la transició modèlica i els canvis de lideratge “tranquils” dins el PSC mentre Xavier Peñarando, portaveu de PDECat, posava l’accent en les fites aconseguides i els moments compartits. Tots els grups van coincidir en desitjar-los sort— Ciutadans, absents a la sala, ho va fer per escrit— si bé el popular Víctor Diéguez, va aprofitar el seu torn per retreure al PSC les seves polítiques al govern i el seu paper a l’oposició. “La ciutadania esperava més”, els va dir, amb un discurs crític que va sorprendre a més d’un en el marc d’un acte protocoŀlari com el de dijous. —JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C