L’Ajuntament fa costat als Institut-escoles i lluitarà per implantar-los a Martinet i Pinetons

Destacats L’Ajuntament fa costat als Institut-escoles i lluitarà per implantar-los a Martinet i Pinetons

El ple rebutja una moció del PP per evitar la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre a Ripollet amb una defensa de la llibertat i la democràcia

Globus, pancartes i molta canalla. El darrer ple municipal de l’Ajuntament de Ripollet abans del descans estiuenc va obrir la sessió amb la sala plena de gom a gom de mares, pares i alumnes de l’escola El Martinet i els Pinetons. Descartada la construcció al municipi d’un quart institut després que la Generalitat renuncies al compromís l’any 2013 i ho ratifiques el 2015, els dos centres de primària han desenvolupat projectes per oferir estudis d’ESO i poder acollir alumnes fins els 16 anys.
Cinc dels sis grups municipals escenificaven dijous el seu suport a les demandes d’Escola institut amb la presentació d’una moció. El text, retirat al mes de juny per consensuar-lo amb tota la comunitat educativa, va ser finalment aprovat en aquest ple de juliol entre ovacions i crits d’alegria. Amb la única abstenció del regidor del PP, Ripollet es prepara per una nova lluita. “Si aconseguim seguir anant tots junts estic segur que més d’hora que tard aconseguirem tots els objectius”, va rematar l’alcalde Josep M. Osuna. Les famílies i professionals que han impulsat el projecte van defensar en els seus respectius manifestos la proposta com una forma win-win perquè, argumenten, contribuirà a minvar la massificació de la secundària que pateix Ripollet des de l’any 2000. “Avui fem palès el suport de l’Ajuntament de Ripollet i la reivindicació a una planificació educativa pública, laica i qualitat”, va destacar el regidor d’Educació Oriol Mor, abans de llegir l’argumentació a favor dels projectes de l’Escola Institut i les trajectòries dels dos centres, referents pels seus projectes educatius.

El relleu al psc es fa efectiu
El ple de juliol va ser significatiu pel relleu al grup municipal del PSC. La regidora Mari Carmen Gutiérrez i els regidors socialistes Antoni José Francolí i José Luís Suárez van prendre posició de l’acta amb la fórmula “Sí, prometo”. Els tres edils substitueixen al portaveu i ex alcalde de Ripollet Juan Paralejo i a les regidores Rosa Martín i Mar Viera que van acomiadar-se del plenari a principi de mes. El regidor i primer secretari Lluís Tirado ha assumit ser portaveu del grup. Les representacions dels nous regidors a les comissions i patronats municipals van prosperar amb els vots favorables de PSC, PP, ERC-JpR i Mònica Laborda i les abstencions de PDECat, C’s i Decidim. Tots els grups municipals van donar la benvinguda als nous edils.

El referèndum, al ple
En aquest estiu en que l’actualitat política catalana està marcada per la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre i la tramitació de la llei de garanties democràtiques, el debat va girar al voltant de la democràcia, la llibertat i el dret a vot. La moció del PP contra la convocatòria “d’un referèndum iŀlegal” i perquè l’Ajuntament no faciliti ni mitjans ni recursos per la seva celebració va ser rebutjada amb els vots de les formacions sobiranistes Decidim, ERC-JpR, PEDEcat i de la regidora no adscrita. Laborda va recriminar al PP haver creat una situació de caos, al no haver acceptat un referèndum pactat. C’S, “farts del monotema de la independència per tapar la corrupció”, va dir el portaveu taronja Josep Gabarra, i PSC van donar suport al PP. Des de les files socialistes, Lluís Tirado va defensar l’obertura d’un procés de diàleg per reformar el territori, reconèixer la pluralitat nacional davant el xoc de trens entre l’immobilisme popular i la independència.

MÉS DINERS PELS SERVEIS D’atenció DOMICILIARIA i l’escola de música
La licitació del contracte del servei d’atenció domiciliària es va aprovar per unanimitat. El plec preveu un increment pressupostari fins als 3.304.087,68 euros per tal d’igular la dotació amb la resta del territori, donar un plus de qualitat al servei -que consisteix en atenció personal, servei auxiliar de la llar, l’àpat a domicili i servei de podologia— i, a poder ser, millorar les condicions laborals de les treballadores, segons va explicar la regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz. El punt d’acord es va aprovar per unanimitat. Únicament des del PSC, Maria Lladó va advertir que el seu grup faria seguiment del concurs perquè l’esforç econòmic reverteixi en millores efectives en un servei municipal que “fa anys que es fa i és fa amb qualitat”. C’s va qualificar l’atenció domiciliaria de “servei bàsic”; PDECat va subratllar que l’actual és un model que funciona i Laborda va destacar l’esforç fet per la regidoria de Serveis Socials amb la preparació de la licitació.
El mateix suport unànime va rebre una nova modificació de crèdits per incorporar al pressupost una dotació de 46.000 euros destinada al manteniment de l’Escola de Música el primer quadrimestre del curs 2017-2018 i uns altres 7.800 per instaŀlar l’aire condicionat de l’Associació de veïns de Can Mas, a més de la quota de Síndics i defensors al ciutadà. L’aportació municipal a l’escola de música s’incrementarà el 2018 segons el conveni signat a final de mes amb la Societat Coral del Vallès, que la gestiona. El popular Víctor Diéguez va condicionar el suport a que aquest sigui un any pont i va apostar perquè el 2018 es liciti el servei per tal de poder optar a ajudes d’altres administracions. El socialista Tirado va dir sentir-se orgullós d’un model d’èxit, impulsat per l’exregidora Rosa Martín, i va destacar que l’increment responia a que molts nens i nenes estan fent servir l’escola. L’alcalde Osuna va subratllar el suport unànime a que l’escola pugui créixer.
Un altre dels punts aprovats —amb les abstencions de tots els grups excepte la regidora no adscrita, que va donar suport a Decidim— va ser la incorporació d’un estudi de mobilitat a la tramitació per modificar el Pla General Metropolità al carrer Verge de Montserrat, de barri de Tiana. La modificació del PGM pretén adequar la zona als vials previstos sobre mapa i aclarir l’ús de les finques afectades. L’estudi mesura l’impacte que els canvis urbanístics tindran en els desplaçaments de vianants, bicis, transport públic i privat i de mercaderies. El PSC va reservar-se el vot per estudiar possibles aŀlegacions, PDECat per prudència perquè en l’àrea urbanisme el govern “donde dice digo diego”, va etzibar-los Peñarando. —Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C