El govern de Ripollet es compromet en la defensa de les institucions catalanes

Destacats El govern de Ripollet es compromet en la defensa de les institucions catalanes

Concentracions a la plaça de l’Ajuntament i a la plaça de Pere Quart reclamen l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Una nova convocatòria, per aquest dimecres, rebutja la intervenció a les escoles

L’excepcionalitat que es viu a Catalunya té eco a Ripollet en moments que haurien estat impensables fa unes setmanes. El regidor de Cultura, Educació i Joventut, Oriol Mor va aprofitar la celebració diumenge de l’aniversari de la Societat Coral el Vallès per transmetre al conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig, el suport sense fissures de l’Ajuntament de Ripollet a les institucions catalanes i el compromís del municipi en la seva defensa i amb la sobirania. La declaració va entusiasmar al públic que omplia el Teatre Auditori del Mercat Vell, que de nou va esclatar en aplaudiments, i Puig, va respondre amb unes críptiques i esperades —van caure a la sala com un bàlsam i van ser corejades amb crits de Catalunya lliure, que s’inspiraven en el lema claverià de ‘l’Associeu-vos i sereu forts...’: Instant a mantenir el poble unit, Puig va dir: “malgrat les inspeccions ha aparegut el que havia d’aparèixer quan tothom tenia ganes de participar i sentir-se un més. Cada cop que ha estat necessari hem cantat i catarem el que farem dijous, divendres o dissabte, però cantarem”.

PRESOS POLÍTICS
Centenars de ripolletencs van tornar-se a mobilitzar dimarts de la setmana passada, l’endemà de la detenció dels líders de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, demanant l’alliberament dels dos detinguts. Pel matí, hi va haver concentració davant de l’edifici consistorial; al vespre, en una concentració silenciosa, la plaça de Pere Quart es va il·luminar amb les espelmes dels manifestants, que envoltaven una pancarta amb el lema Llibertat! Presos polítics.
El regidor de Participació, David Fontanals, va llegir davant l’Ajuntament el manifest en que es demana la seva llibertat i que ha estat compartit per la majoria de municipis catalans.. “Empresonar representants de la societat civil forma part de l’estratègia de l’Estat per tensar, crispar i radicalitzar un conflicte polític”, va proclamar Fontanals.
Des del món educatiu, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa ha convocat concentracions davant dels ajuntaments per avui, dimecres, a les 18 hores, en rebuig a la possible intervenció d’ensenyament. —Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C