Pancartes al ple

Destacats Pancartes al ple

A diferència d’altres consistoris, l’Ajuntament de Ripollet va mantenir la sessió plenària de dijous malgrat coincidir amb la primera part del debat al Parlament. La qüestió catalana va dominar el debat plenari. A les pancartes  indepes van afegir-se protestes locals com la residència i l’escola Ginesta 

Com afectarà a Ripollet l’aprovació divendres de la declaració de la Independència DUI al Parlament i de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució al Senat? La pregunta no tenia resposta, almenys al moment d’escriure aquestes línies, malgrat que en el ple municipal de dijous passat, els portaveus dels grups municipals van reiterar sense fissures els posicionaments de les seves respectives formacions en el debat de mocions de rebuig a l’aplicació del 155, de condemna a la brutalitat policial de l’1 d’octubre, o per exigir la llibertat del líders de l’ANC i d’Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, els Jordis.
En un ple dominat per les pancartes, els grups van debatre una proposta del PSC en defensa del model educatiu català i el sistema d’immersió lingüística. Els socialistes van presentar el text en resposta a les declaracions estatals que qüestionaven el model. Malgrat que l’enrebessada actualitat catalana domines bona part del debat plenari, la sessió, que coincidia amb el debat al Parlament, no va veure’s afectada, com va passar en altres municipis, per canvis d’horari o per l’absència de regidors.
Les pancartes i cartells indepes per l’alliberament dels pressos polítics, donant la benvinguda a la República i reclamant democràcia —juntament amb un ciutadà amb la bandera espanyola impresa a la camiseta— van conviure dijous amb una pancarta reclamant la residència per la gent gran i amb les que portaven les famílies de l’escola Ginesta perquè la Generalitat retiri el sostre d’amiant del gimnàs del centre, unes obres compromeses per l’estiu passat i que encara no s’han realitzat.

NOUS NOMENAMENTS
El socialista Lluís Tirado representarà Ripollet al Consell de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Oriol Mor, de Decidim, al Consorci de Normalització linguïstica després de ser aprovat el seu nomenament, en substitució dels ex regidors socialistes Juan Parralejo i Maria del Mar Viera. La proposta d’acord va prosperar amb les abstencions de Ciutadans, PP i PDECAT, disconformes amb les formes. Es van aprovar a més tres modificacions de crèdit del pressupost general, del Patronat d’Ocupació i del d’Esport i la revisió del preu del contracte de serveis de neteja d’edificis municipals fins al gener de 2018, quan està previst municipalitzar el servei . —Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C