ERC exigeix al govern d’Osuna que l’Ajuntament de Ripollet es mulli en la defensa de Catalunya

Destacats ERC exigeix al govern d’Osuna que l’Ajuntament de Ripollet es mulli en la defensa de Catalunya

La formació trencarà la seva relació amb Decidim i deixarà de recolzar les polítiques municipals sense una declaració institucional de suport al govern català legítim i a la declaració del Parlament del 27 d’octubre

Amb vuit consellers empresonats i una part del govern català “a l’exili” no és moment d’ambigüitats ni d’accions simbòliques. ERC va sustentar-se en aqueta tesi per exigir divendres al govern de Decidim una declaració institucional de reconeixement a la resolució rupturista del Parlament del 27 d’octubre i a la legitimitat del govern català cessat.
“No valen tuits o retuits. Li agradi o no, (Osuna) és l’alcalde de Ripollet i Ripollet forma part de Catalunya”, va dir la portaveu del grup municipal republicà Lurdes Serra, després que els dirigents locals d’esquerra recriminessin a la coalició del govern —integrada entre altres per la CUP— tenir posicionaments diferents a Ripollet i a fora del municipi. Amb la declaració i l’aplicació d’altres mesures efectives, qualificada pels dirigents d’ERC de “deure”, els regidors compliran, van afegir, la moció de compromís amb les institucions catalanes aprovada al darrer plenari.

En la roda de premsa de divendres, el president dels republicans, Jordi Solà, va anunciar el trencament del diàleg i de qualsevol relació amb Decidim en cas de no produir-se aquesta declaració en les properes hores. Al llarg de la legislatura, ERC ha estat un dels aliats del govern local, ha donat suport a polítiques municipals des de “l’oposició constructiva”, va remarcar Serra— i ha actuat de pont amb la Generalitat en reivindicacions com la residència o la C-58 malgrat que, amb un únic regidor republicà, no sumen majoria.

CRIDA A OMPLIR LES URNES EL 21D
Solà i Serra van fer divendres una crida a la població perquè mantingues la calma davant la gravetat dels fets, van dir, —l’aplicació del 155 qualificat com a cop d’Estat, els empresonament dels responsables d’Ómnium i l’ANC i dels consellers, de persecució política— i a omplir les urnes en les eleccions del dia 21 de desembre perquè l’independentisme torni a guanyar.

Anna Montero, secretaria de Polítiques de Gènere, va reiterar la “denúncia ferma contra l’agressivitat” de l’Estat espanyol i la repressió a les institucions catalanes, així com el compromís de la formació amb la República Catalana proclamada el 27 d’octubre. —J.Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C