Cerdanyola al Dia

Cerdanyola al Dia

Ripollet reprèn la primera fase de la reforma del carrer de Sant Sebastià, al Pont Vell-Tiana

La declaració de l’estat d’alarma va obligar a paralitzar per segon cop unes obres que ja havien estat ajornades a l’octubre passat, al localitzar-se fibrociment al subsòl del carrer. Durant 6 mesos no es podrà circular en el tram entre els carrers de Lepant i Concòrdia

 Les excavadores han tornat de nou al carrer de Sant Sebastià, al barri del Pont Vell-Can Tiana, on dimarts de la setmana passada es van reprendre les obres de reurbanització de la via. Durant la primera fase del projecte, la intervenció se centra en el tram entre els carrers de Lepant i Concòrdia que estarà tallat al transit de vehicles i de vianants durant mig any..

Sis mesos és el termini previst per finalitzar unes obres públiques ajornades dues vegades, a l’octubre passat, després de trobar fibrociment al subsòl del carrer i el 14 de març passat a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma per la pandèmia

Les obres s’han reprès aquest mes de juny una vegada aixecades les restriccions estatals, segons va comunicar l’Ajuntament de Ripollet el dimarts, 2 de juny.

La localització de fibrociment va obligar a l’octubre a redactar un nou projecte d’obres i a ampliar el pressupost previst dels 465.428,12 €.inicials fins als 540.897,89 €. La reforma i millora del carrer inclou la connexió amb la xarxa de clavegueram.

L’Ajuntament ha informat que facilitarà itineraris alternatius perquè el veïnat pugui accedir als habitatges i que, sempre que sigui possible, tingui accés als aparcaments privats Així mateix, també s’ha previst accessos alternatius pels locals, empreses i les dependències municipals d’Ocupació i Empresa, ubicades en aquest carrer..   El consistori ha posat a disposició dels afectats el telèfon del departament d’Urbanisme (935 046 000)  i el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per a dubtes i aclariments relacionats amb les obres - Redacció

  • Publicat a Ciutat

Ripollet reparteix 15.000 mascaretes en una setmana per conscienciar de la importància del seu ús

S’estan distribuint per tots els barris del mnicipi fins aquest divendres

El Departament de Salut de l’Ajuntament de Ripollet ha organitzat una campanya de distribució de mascaretes amb l’objectiu d’informar i conscienciar a la població de la importància del seu ús en aquests moments de desescalada. La distribució d’un total de 15.000 mascaretes es realitza a tots els barris de Ripollet, a càrrec de personal municipal, El primer dia de la campanya de distribució, iniciada dilluns de la setmana passada,dos parelles de treballadors de la plantilla municipal van repartir 500 unitats de mascaretes quirúrgiques per a adults i 100 per a infants a la zona de Pont Vell-Can Tiana.


Les mascaretes es continuen repartint de 9 a 12 i de 18 a 20 h fins aquest divendres en diferents barris. Durant el cap de setmana passat es van instal·lar tres punts fixes de distribució a la zona del vial del riu Ripoll, al camí de la Serra i al parc dels Pinetons, amb carpes durant el matí

Ús obligatori de mascareta
Des del dimecres 21 de maig és obligatori portar mascareta, sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat de 2 metres: a la via pública; en espais a l’aire lliure (parcs, per exemple); en espais tancats d’ús públic o que estiguin oberts al públic (botigues, per exemple).
En aquestes circumpstàncies la mascareta es obligatoria a partir dels 6 anys d’edat..
No és obligatòria en menors de 6 anys; persones amb dificultats respiratòries; persones amb discapacitat o depenents; activitats incompatibles, com menjar o beure.o per causa de força major o situació de necessitat.
Des del 4 de maig és obligatori portar mascareta al transport públic (autobús, ferrocarril, aeri i marítim); així com a l’interior de vehicles en què hi viatgin persones que no conviuen.


La mascareta recomanada és la higiènica o quirúrgica. El preu de les mascaretes quirúrgiques està regulat des del 24 d’abril i no poden costar més de 96 cèntims la unitat..
D’altra banda, el 15 d’abril passat, voluntaris de Creu Roja van distribuir mascaretes proporcionades per la Generalitat de Catalunya entre les persones usuàries del transport públic de Ripollet Les mascaretes es van repartir a les parades de l’autobús malgrat que inicialment, s’havia previst distribuir només en ciutats amb servei ferroviari. L’alcalde Osuna va agrair la col·laboració de Creu Roja .—RAD

  • Publicat a Ciutat

L’Ajuntament invertirà 180.000 euros en renovar la maquinària de fitness del gimnàs i la reforma de l’espai

El projecte s’espera executar a l’estiu perquè la instal·lació del poliesportiu estigui preparada per obrir al setembre

La Junta de Govern Local va aprovar dimarts de la setmana passada l’inici de l’expedient administratiu de licitació del contracte de subministrament, mitjançant arrendament sense opció de compra, i manteniment de maquinària de fitness per al gimnàs del Poliesportiu Municipal. Un contracte que s’espera executar aquest estiu, així com el del projecte de reforma d’aquest espai, per tal que el gimnàs pugui obrir en perfectes condicions el mes de setembre.

Pel que fa a la maquinària de fitness, el contracte preveu el subministrament, instal·lació i posada en marxa d’equipament esportiu cardiovascular i de musculació; el manteniment preventiu i correctiu de la maquinària subministrada, així com la formació als tècnics municipals del seu funcionament. El valor estimat d’aquest contracte ascendeix a 134.400,00 €, sense incloure l’IVA.

Quant al contracte per a les obres de reforma del gimnàs, el seu inici de licitació s’espera aprovar aviat per tal d’executar-lo també durant l’estiu. Aquest inclou la millora de la climatització, per tal de mantenir les condicions de temperatura i humitat adequades; la substitució de paviments, i el canvi de la porta d’emergència, amb un cost de 48.390,75 €, iva inclòs. Per últim, es preveu adequar l’espai, per tal que sigui un espai diàfan, i realitzar treballs de pintura, amb l’objectiu que el mes de setembre el gimnàs estigui en perfectes condicions.— RAD

Les beques per a menjador i llibres es podran demanar fins el 7 de juliol

L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) ha obert un espai per la campanya de beques escolars al Casal de Joves on s’atèn, amb cita prèvia, les famílies que no poden presentar la sol·licitud via telemàtica 

Fins al 7 de juliol es poden tramitar les sol·licituds de beques escolars de menjador i de llibres i material escolar per al curs 2020-2021. Poden optar-hi les famílies dels alumnes empadronats a Ripollet que cursin de P3 a 4t d’ESO en un centre educatiu del Vallès Occidental. La presentació de sol·licituds es realitzarà, prioritàriament, de forma telemàtica, tot i que també s’ha habilitat un punt d’atenció presencial, amb cita prèvia.


Les beques per a l’adquisició de llibres de text i/o material escolar tenen un import de 45 € per als cursos d’educació infantil (P3, P4 i P5) i de 70 € per als cursos d’educació primària (de 1r. fins a 6è) i educació secundària obligatòria ESO (de 1r. fins a 4t.). Les beques de menjador estan finançades pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i poden ser parcials o totals. L’’Ajuntament de Ripollet les podrà completar o assumir-ne la totalitat amb fons propis i segons criteris tècnics.
El procediment està publicat al web Ripollet.cat, des d’on es pot descarregar el model de sol·licitud de beques. Aquesta s’haurà d’emplenar i presentar, juntament amb la documentació requerida, a través del formulari disponible a la Seu Electrònica, amb certificat digital i seguint les instruccions indicades en el portal de tràmits.
També es podrà fer la sol·licitud presencialment, a l’oficina provisional de l’OAC ubicada extraordinàriament a la Rbla. de Sant Jordi, 4 (Casal de Joves) per a la campanya de beques escolars. Per ser atesos cal demanar cita prèvia, de forma telemàtica o per telèfon, al 935 046 00. —RAD

Ripollet canceŀla la Festa Major al no poder garantir les condicions de seguretat

La comissió de Festa Major ha posat a disposició de la Taula de Xoc la feina de programació feta i els demana que reinventin l’oferta d’activitats d’estiu per adaptar propostes i incloureu-les en una futura programació cultural d’estiu.

L’agost de 2020 no se celebrarà la Festa Major de Ripollet al no poder-se garantir les condicions sanitàries i de seguretat segons es desprèn del comunicat que la Comissió de Festa Major ha enviat a les entitats locals . El que fins fa poc era l’opció més probable es va oficialitzar dimecres passat, quan el regidor de cultura i president de la Comissió de Festa Major, Oriol Mor, va proposar a la comissió suspendre l’aprovació definitiva del programa festiu Després d’una llarga reunió virtual, es decidia finalment canceŀlar l’edició actual de la festa de Ripollet, que estava prevista celebrar del 28 al 31 d’agost.
Durant les últimes setmanes, consistoris veïns com Montcada i Reixac havien optat per decisions semblants i, a Ripollet, líders del PSC i ERC s’havien mostrat favorables a aquesta possibilitat. En declaracions a Ripollet al dia, el mateix regidor de Cultura, Oriol Mor, considerava improbable la seva celebració i descartava un format virtual si es volia preservar les característiques populars i multitudinàries de la primera festivitat local. Dilluns de la setmana passada començava a córrer la notícia que finalment es faria oficial l’endemà de la última reunió de la comissió, realitzada dimecres.

Programació d’estiu amb garanties de seguretat
Segons el comunicat enviat per la comissió de Festa Major a les entitats locals, la decisió és fruit “de setmanes d’intens debat valorant les diferents circumstàncies per programar les activitats que integren la Comissió de Festa Major”. Malgrat l’inici de la desescalada, ”les característiques de la nostra Festa Major, una de les més multitudinàries del nostre entorn, no ens permeten garantir les condicions sanitàries i de seguretat perquè tots i totes puguem gaudir dels actes programats”, es llegeix al text, en el qual s’advoca per posar “la responsabilitat, la prudència i la salut” davant.
En el mateix comunicat, la comissió de Festa Major, un òrgan participatiu que, format per diferents representants polítics, del món associatiu i veïnat, decideix el contingut de la festa, posa a disposició de la Taula de Xoc la feina feta durant els últims mesos. En aquest sentit, insta a la taula de ciutat per a la reconstrucció social i econòmica postcovid a omplir “el buit cultural que deixa la Festa Major” i “a reinventar l’oferta d’activitats d’estiu al nostre municipi”, amb totes les garanties de seguretat.
La comissió proposa a més que la Taula de ciutat encarregada de redactar el pla de xoc de la Covid-19 treballi amb les entitats, “que són l’esquelet de la nostra Festa Major” per poder adaptar les seves ofertes culturals i lúdiques i incloure-les a una “futura programació cultural”. El comunicat de la comissió de Festa Major finalitza amb una frase d’ànims i superació i el compromís de seguir treballant per la Festa Major 2021. — JJR

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C